Adviezen

Hoe galstenen op te lossen

Hoe galstenen op te lossen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Galstenen zijn harde afzettingen van cholesterol die niet zijn afgebroken door de gal in de galblaas en zijn gevormd en gegroeid naarmate er meer afzettingen werden toegevoegd. Galstenen kunnen zo klein zijn als een zandkorrel of kunnen zo groot worden als een pingpongbal. Galstenen kunnen operatief worden verwijderd, maar er zijn enkele natuurlijke remedies voor het oplossen en passeren van galstenen met zo min mogelijk pijn.

Voorkom galstenen of extra galstenen door grote hoeveelheden vetrijk voedsel dat vol is met cholesterol te vermijden. Hoe meer cholesterol je consumeert, hoe moeilijker het is voor je galblaas om het af te breken, en dus beginnen zich galstenen te vormen.

Drink 12 of meer glazen water per dag. Een grote inname van water helpt galstenen op te lossen en bevordert frequent urineren, waardoor gifstoffen zoals cholesterol worden verwijderd en organen zoals de galblaas worden weggespoeld.

Eet een vezelrijk dieet. Voedingsmiddelen met vezels, zoals granen en bonen, binden afvalstoffen zoals cholesterol en andere vettige stoffen die ons lichaam niet hoeft op te nemen en veranderen ze in uitwerpselen. Vezelsupplementen helpen voedsel door het lichaam te versnellen, zodat er minder tijd is voor de cholesterol om zich te vormen tot galstenen.

Eet meer voedingsmiddelen die vitamine C bevatten, zoals citrusvruchten, omdat deze voedingsmiddelen cholesterol omzetten in galzuur, het zuur dat de galblaas gebruikt om galstenen te absorberen en op te lossen. Vitamine C kan ook als supplement worden ingenomen.

Eet voedsel met veel lecithine, een lipidesubstantie die de vetmoleculen in voedsel afbreekt, wat helpt bij het voorkomen en oplossen van galstenen. Lecithine komt voor in voedingsmiddelen zoals granen en tofu.

Neem galzouten via de mond om galstenen op te lossen en te voorkomen. Galzouten helpen om meer galzuur aan de galblaas toe te voegen, zodat er meer is om de afzettingen van cholesterol als galstenen te bestrijden.

Tip

  • In plaats van te vertrouwen op een operatie, kunnen veel galstenen worden opgelost met behulp van chemicaliën en een katheter in de galblaas worden ingebracht. De chemicaliën worden rechtstreeks in de galblaas ingebracht en lossen de stenen op. Deze techniek bevrijdt het lichaam van galstenen, maar zal ze niet voorkomen. Gebruik deze optie in combinatie met de bovenstaande stappen.Opmerkingen:

  1. Arakasa

    Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - geen vrije tijd. OSVOBOZHUS - Zorg ervoor dat uw mening over deze kwestie.

  2. Damis

    Welk sierlijk onderwerp

  3. Kobi

    Ik raad u aan om de bekende site te bezoeken, waarover veel informatie over deze vraag bestaat.Schrijf een bericht