Info

Berekening van aërobe punten op basis van een elliptische trainer


De elliptische trainer is tegenwoordig misschien populair in gezondheidsclubs, maar de machine bestond niet in 1968 toen Dr. Kenneth Cooper het aerobics-puntensysteem opzette als een manier om aerobe oefeningen te kwantificeren. De elliptische trainer is een machine die een alternatief biedt met weinig impact op lopen of rennen op de loopband. Hoewel er geen officiële punten aan de elliptische trainer zijn toegewezen, kunt u schattingen gebruiken die u helpen uw gezondheids- en fitnessniveau te beoordelen.

Over het puntensysteem

Cooper bedacht het woord 'aerobics' om te verwijzen naar lichaamsbeweging die het vermogen van het hart verhoogt om zuurstof te gebruiken en uithoudingsvermogen opbouwt. Hij kent puntwaarden toe aan 41 verschillende soorten cardiovasculaire oefeningen, waaronder langlaufen, zwemmen en joggen, afhankelijk van het intensiteitsniveau waarop de activiteit wordt uitgevoerd. Wekelijks tussen 27 en 40 aerobicspunten verzamelen is volgens Cooper een marker voor "goede" gezondheid. "Uitstekende" gezondheid wordt aangegeven door 41 tot 64 punten per week te behalen, terwijl "superieure" gezondheid betekent dat u 65 punten of meer hebt behaald.

Calorieënschatting

Volgens de medische verenigingen van Zuidoost-Texas telde Cooper een punt voor elke 20 verbrande calorieën bij het werken met 50 procent van je maximale hartslag of hoger. Om uw punten te bepalen met behulp van de elliptische trainer, noteert u het aantal calorieën dat volgens de machine aan het einde van uw training is verbrand. Deel dit aantal door 20 om de verdiende aerobe eenheden te benaderen. Als uw training bijvoorbeeld 360 calorieën aangeeft, hebt u 18 punten verdiend.

Loopband Benadering

U kunt uw elliptische training ook als gelijkwaardig aan stevig wandelen of licht joggen tellen bij het bepalen van punten. Hoewel de glijbeweging van de elliptische trainer weinig impact heeft vergeleken met joggen, gebruikt hij vergelijkbare hoeveelheden aerobe energie. Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Sports Medicine and Physical Fitness' in juni 2004, toonde aan dat fysiologische veranderingen, waaronder het vermogen om zuurstof te gebruiken tijdens het sporten, vergelijkbaar waren wanneer vrouwen met dezelfde intensiteit trainden op een loopband of een elliptische trainer. Dit geeft aan dat de puntwaarde voor elke oefening vergelijkbaar zou zijn, zolang u op gelijke intensiteitsniveaus en duur werkt.

Onderschatten

Wees voorzichtig wanneer u een loopbandequivalent gebruikt om uw elliptische punten of de caloriemethode te berekenen. Je elliptische training is waarschijnlijk niet zo moeilijk als een run die wordt uitgevoerd met 8 km / u. De elliptische trainer heeft mogelijk ook uw calorieverbranding met maar liefst 25 tot 30 procent overschat, vertelde John Porcari, professor in de bewegings- en sportwetenschap aan de Universiteit van Wisconsin in La Crosse, de Los Angeles Times in 2010. Je bent beter af je trainingsniveau onderschatten en iets langer trainen dan overschatten en denken dat je beter in vorm en gezondheid bent dan eigenlijk het geval is.