Info

Kuitspieren branden tijdens het sporten


Ongemak komt vaak voor tijdens het sporten, maar het is belangrijk om te bepalen wat uw ongemak veroorzaakt. Sommige problemen hebben een eenvoudige remedie, terwijl anderen de behoefte aan fysiotherapie of andere medische interventie kunnen aangeven. Als je leert begrijpen waarom je in je kuiten brandt met beweging, kun je beslissingen nemen over je trainingsroutine. Door uw spieren en gewrichten te beschermen, kunt u blijven deelnemen aan oefeningen en uw fitnessdoelen bereiken.

Controleer je schoenen

De sportschoenen die je gebruikt om te trainen, kunnen de oorzaak zijn van het brandende gevoel in je kuiten. Over het algemeen moeten regelmatig gebruikte trainingsschoenen ten minste om de zes maanden worden vervangen. Het is echter mogelijk dat u de uwe vaker moet vervangen, afhankelijk van de kwaliteit van de schoen, uw lichaamsgewicht en de intensiteit en gezamenlijke impact van uw trainingen. Een schoen die goed werkt voor de ene persoon, werkt mogelijk niet goed voor de ander, omdat de grootte van je voetboog, de breedte van je voet en andere factoren, zoals eeltknobbels, de pasvorm van elke schoen beïnvloeden. Raadpleeg een schoenorthopedist om u te helpen de best passende schoen voor uw voet te vinden.

Stretching

Rekken na een korte warming-up voorafgaand aan uw training en opnieuw strekken na uw training kan helpen spierverbranding tijdens uw training te verminderen. Ga ongeveer 2 voet van een muur staan ​​en leun naar voren, waarbij u uw handen op schouderhoogte op de muur plaatst. Laat een voet op zijn plaats, stap naar voren met de andere voet en leun dichter naar de muur toe en voel uw kuit strekken. Houd minstens 10 seconden vast en herhaal 10 keer op elk been. Vermijd rekoefeningen in het midden van uw training, omdat uw spiervezels warmer zijn en de kans op overstrekken groter is.

Evalueer uw training

Overmatige inspanning kan ook leiden tot verbranding van uw kalveren. Terwijl u traint, probeert uw lichaam de zuurstof die u nodig heeft met dezelfde snelheid uit te wisselen met de koolstofdioxide die u produceert. Als je jezelf echter duwt en sneller ademt, kan je lichaam niet voldoende kooldioxide verwijderen. Dit is de belangrijkste oorzaak van de opbouw van melkzuur in uw spieren, wat leidt tot een branderig gevoel tijdens de training en daarna pijn. Verminder de intensiteit van uw training, neem rustpauzes op en verhoog geleidelijk de intensiteit als u in staat bent. Gebruik een ademhalingstechniek met getuite lip om u te helpen koolstofdioxide uit te wisselen tijdens het meest intense deel van uw training.

Wanneer medische hulp inroepen

Als u wijzigingen in uw training heeft aangebracht en u blijft pijn en verbranding ervaren, heeft u mogelijk een aandoening die medische aandacht vereist. Ernstige pijn die uw dagelijkse functie beperkt of pijn die langer dan een week aanhoudt, zijn aanwijzingen dat u een arts moet raadplegen. Fysiotherapeuten kunnen u ook helpen door uw vorm te verbeteren en een trainingsschema te maken dat past bij uw huidige fitnessniveau.

Middelen