Adviezen

Parodontitis zonder tandarts behandelen

Parodontitis zonder tandarts behandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Parodontitis, ook parodontitis genoemd, is de ontsteking van uw tandvlees. Parodontitis is soms niet alleen pijnlijk, maar het kan ook leiden tot gevaarlijke infecties en schade aan het bot en de weefsels die uw tanden ondersteunen. Symptomen van tandvleesaandoeningen zijn gezwollen, bloedend tandvlees, slechte adem en losse permanente tanden. Routinematige tandheelkundige controles kunnen parodontitis helpen voorkomen en behandelen, maar volgens de American Dental Association (ADA) is er een grote hoeveelheid zelfzorg die u kunt doen zonder de hulp van een tandarts om de progressie van de ziekte te behandelen en te voorkomen ( zie bronnen).

Behandel parodontitis door diabetes en andere gezondheidsaandoeningen die van invloed kunnen zijn op uw tandgezondheid te behandelen. Systemische ziekten en sommige behandelingen, zoals geneesmiddelen om kanker te behandelen, kunnen uw risico op parodontitis verhogen. Als u lijdt aan deze aandoeningen, raadpleeg dan uw arts over manieren om uw tandvlees te beschermen.

Stop met het gebruik van tabaksproducten om de progressie te stoppen en zelfs de tekenen van tandvleesaandoeningen om te keren. De ADA meldt dat mensen die tabak roken of kauwen meer risico lopen op tandvleesaandoeningen. Zodra u stopt met het gebruik van tabaks- en nicotineproducten, begint uw tandvlees te genezen.

Poets je tanden met een tandpasta die de vorming van tandplak vermindert, zoals Crest Pro-Health. Gingivitis, een minder ernstige vorm van parodontitis, tast uw tandvlees aan en kan worden behandeld door tandplak en tandsteen te verwijderen die veel mensen langs hun tandvlees hebben. Gebruik een spiegel om te zien waar rood, gezwollen tandvlees het begin van parodontitis kan aangeven.

Richt gemakkelijker op plaque door een plaque-vechtspoeling te gebruiken na het tandenpoetsen. Sommige spoelbeurten voor kinderen (die volwassenen ook kunnen gebruiken) helpen bij het lokaliseren van probleemvlekken door de plaat in verschillende kleuren te draaien. Hoe meer tandplak en tandsteen er in je mond bestaat, hoe groter de kans dat je infecties en ernstige ontstekingen ontwikkelt die consistent zijn met parodontitis.

Flos je tanden na het poetsen om je mond gezond te houden en kleine vormen van tandvleesaandoeningen te behandelen. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van reguliere flosdraad, probeer dan flossers met een gemakkelijk vast te houden handvat.

Spoel uw mond met zout water om ontsteking van uw tandvlees te verminderen. Meng 1 theelepel. keukenzout in een volle 8 oz. glas water op kamertemperatuur.

Tip

  • Hoewel het mogelijk is om minder ernstige vormen van tandvleesaandoeningen te behandelen zonder naar een tandarts te gaan, moet zelfzorg worden gedaan naast regelmatige tandheelkundige controles. Uw tandarts is een waardevolle bron voor het gezond houden van uw tanden en tandvlees.