Adviezen

Schurft behandelen met knoflook

Schurft behandelen met knoflook


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schurft is een zeer jeukende huidaandoening veroorzaakt door mijten die onder de huid graven, waar ze hun eieren leggen. Een van de beste thuisbehandelingen voor schurft is het gebruik van knoflook. In een studie aangehaald door de University of Maryland Medical Center, heeft knoflook antivirale, antischimmel-, antiparasitaire en antibacteriële eigenschappen. Het is een samenstelling in knoflook genaamd "allicine" die het deze eigenschappen geeft.

Scheid de kruidnagels van een knoflookbol en schil alle kruidnagels.

Doe de kruidnagels één voor één in een knoflookpers en druk. Als je geen knoflookpers hebt, kun je de teentjes met de hand in kleine stukjes snijden met een scherp mes. Doe de gehakte knoflookstukjes in een kleine glazen pot.

Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de knoflook in de pot en roer.

Test een klein stukje huid met het mengsel van knoflook en olijfolie. Als je een beetje branderig voelt, voeg dan een theelepel olijfolie toe om de knoflook verder te verdunnen. Mensen met een gevoelige huid kunnen moeite hebben met het gebruik van rechte knoflook en moeten het mengsel mogelijk nog meer snijden.

Breng het mengsel van knoflook en olijfolie rechtstreeks aan op de uitslag van schurft. Bedek de met knoflook bedekte huid met plasticfolie en laat het minstens een uur intrekken. Herhaal indien mogelijk tweemaal daags. Als u binnen 10 dagen geen verbetering ziet, raadpleeg dan een arts of dermatoloog voor de juiste diagnose.

Schil een teentje rauwe knoflook en snijd deze in twee. Wrijf de platte kant van het gesneden kruidnagel tegen de schurftuitslag en gooi dat kruidnagel weg. Herhaal dit meerdere keren gedurende de dag.

Tip

  • Houd er rekening mee dat u naar knoflook ruikt terwijl u deze behandeling ondergaat. Was alle beddengoed, kleding en handdoeken die in aanraking zijn geweest met schurft. Schurft is zeer besmettelijk, dus vermijd fysiek contact met anderen om verspreiding te voorkomen.

Tip

  • Als u het gevoel van branden ervaart of de knoflook roodheid en ontsteking veroorzaakt, gebruik dan alleen het teentje knoflook, en niet de knoflook / olie-mix. Uw huid is mogelijk te gevoelig voor de zwaardere behandeling.