Adviezen

Lijst met in aanmerking komende kosten van HSA


Een HSA of Health Savings Account is een speciale bankrekening, net als een 401 (k) -plan of IRA, opgezet om te helpen bij het betalen van medische kosten bij hoog aftrekbare verzekeringsplannen. De IRS bepaalt wie een HSA mag hebben, hoe deze wordt gefinancierd en hoe het geld op de rekening wordt besteed. Een werkgever kan een bepaald bedrag aan de rekening bijdragen en particulieren kunnen ook geld bijdragen aan de rekening. Het bedrijf levert een bankpas, meestal een Visa of MasterCard, geladen met de HSA-fondsen voor rekeninghouders om hun in aanmerking komende uitgaven te betalen. Zolang de rekening wordt gebruikt voor gekwalificeerde uitgaven, is het uitgegeven geld belastingvrij.

Medische kosten

Medische kosten zoals eigen risico en muntenverzekeringen die volgens uw medisch plan vereist zijn, komen in aanmerking als in aanmerking komende kosten. Bekijk dit scenario als een voorbeeld: uw ziektekostenverzekering heeft een aftrekbaar bedrag van $ 1.000 dat u moet voldoen en uw bedrijf zet $ 500 op uw HSA-account. Het aftrekbare bedrag van $ 1.000 komt in aanmerking als een in aanmerking komende uitgave, dus u kunt de $ 500 in de HSA gebruiken om een ​​deel van dat aftrekbare bedrag te betalen. Hierdoor heb je nog maar $ 500 over om uit je zak te betalen. Er zijn ook enkele gezondheidsgerelateerde procedures die normaal niet onder de gezondheidsplannen vallen en die nog steeds in aanmerking komen als in aanmerking komende uitgaven. Sommige van deze diensten omvatten chiropractische behandeling en acupunctuur. De rekeningen van een echtgenoot of gezinslid komen in aanmerking als in aanmerking komend, zelfs als ze niet worden gedekt door uw verzekeringsplan.

Tandartskosten

Alle eigen tandartskosten komen in aanmerking als ze niet alleen voor cosmetische doeleinden zijn. Als u een kroon of vulling nodig had, kunt u de HSA gebruiken om elk bedrag te betalen dat niet door uw tandartsverzekering wordt gedekt. Omdat de meeste tandartsverzekeringen geen beugels voor volwassenen of veel orale operaties dekken, zoals wijsheid tandenextractie, kunnen deze kosten worden betaald voor het gebruik van een HSA-account.

Visie kosten

Out-of-pocket zichtkosten zoals oogonderzoek, brillen op sterkte, zonnebrillen op sterkte en contacten komen in aanmerking voor HSA-kosten. Lasik-chirurgie, die maar weinig vision-verzekeringen dekken, komt ook in aanmerking als een in aanmerking komende uitgave.

Drugs

Geneesmiddelen op recept komen in aanmerking voor een HSA; gebruik de betaalpas om voor copays of munten op recept te betalen. Samen met medische voorschriften kunnen bepaalde vrij verkrijgbare medicijnen ook in aanmerking komen. Gebruikelijke medicijnen zoals aspirine, maagzuurremmers en hoestsiroop komen in aanmerking, maar niet alle vitamines kunnen worden betaald met een HSA-account. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met uw HSA-plan voordat u een aankoop doet waarvan u niet zeker weet of het in aanmerking komt als een in aanmerking komende uitgave.