Adviezen

Hoe lang moet fitnessapparatuur meegaan?


Thuis oefeningsapparatuur is een handige manier om te sluipen in een training als je weinig tijd hebt. Het kiezen van het juiste apparaat voor uw huis hangt af van uw budget, de beschikbare ruimte en uw persoonlijke trainingsvoorkeur. De aanschaf van fitnessapparatuur voor thuis kan een aanzienlijke financiële investering zijn. Als u een stuk selecteert dat u daadwerkelijk zult gebruiken en dat de tand des tijds zal doorstaan, moet u mogelijk wat onderzoek en regelmatig onderhoud doen, maar het beschermt uw investering voor de komende jaren.

Levensduur van hometrainer

Het gemiddelde trainingsapparaat moet bij normaal gebruik tussen de zeven en twaalf jaar meegaan. Apparatuur die overmatig wordt gebruikt of niet goed wordt onderhouden, valt aan de lage kant van het bereik. Apparatuur die spaarzaam wordt gebruikt en regelmatig onderhoud krijgt, gaat mogelijk veel langer mee dan de verwachte levensduur. Stof en zweet kunnen de twee grootste problemen zijn voor thuisapparatuur. Zweet is bijtend en kan metalen onderdelen van uw apparatuur na verloop van tijd beschadigen. Door de apparatuur na elke training met een vochtige doek af te vegen, voorkomt u dit probleem. Stof vormt ook een probleem als het in werkende delen terechtkomt en kan de levensduur van uw trainingsapparatuur aanzienlijk verkorten. De schadelijke effecten kunnen worden voorkomen door het frame en de omgeving wekelijks af te stoffen.

Commercial Vs. Home apparatuur

De meeste fabrikanten van fitnessapparatuur bieden thuis- en commerciële versies van hun machines aan. De commerciële apparatuur kost meestal meer, maar is gebouwd om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik. De frames, motoren en componenten zijn gebouwd met materialen van hogere kwaliteit en de garanties zijn veel groter. De thuisversie is zuiniger, maar de besparingen komen in plaats van duurzaamheid en een mindere garantie. De commerciële versie gaat veel langer mee dan de thuisversie en zal in de loop der jaren waarschijnlijk minder dure reparaties nodig hebben.

Onderhoud en reparaties

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van de levensduur van trainingsapparatuur. Regelmatig reinigen, smeren en controleren van uw apparatuur op slijtage kan een grote invloed hebben op hoe lang uw apparatuur meegaat. In het geval van loopbanden is het niet ongewoon om de riem of het dek in de loop van de tijd te vervangen, wat duur kan zijn. Neem contact op met de fabrikant om te bepalen hoe vaak deze grotere reparaties plaatsvinden en hoeveel ze kosten voordat u een aankoop doet.

Overwegingen

Het selecteren van het juiste type oefeningsapparatuur voor thuis kan een moeilijke beslissing zijn. Het beste stuk huishoudelijke apparatuur is uiteindelijk degene die u graag gebruikt. Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, kan het verstandig zijn om een ​​stuk van commerciële of "clubkwaliteit" te kopen als u van plan bent het jarenlang regelmatig te bewaren en te gebruiken.