Adviezen

Waarom verbrandt intervaltraining meer vet?

Waarom verbrandt intervaltraining meer vet?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je niet de resultaten krijgt die je van je dagelijkse jogging rond het blok of in het weekend op het fietspad wilt, kan intervaltraining de vetverbranding van je lichaam naar het volgende niveau brengen. Matige, steady-state trainingen verbeteren de aerobe conditie maar leveren niet veel gewichtsverlies op. Intervaltraining is een zegen voor mensen die weinig tijd hebben om te trainen. Onderzoek toont aan dat mensen die deelnemen aan intervaltraining meer vet verbranden in een kortere tijd dan mensen die op een constant intensiteitsniveau trainen. Personen die zich willen concentreren op het verminderen van lichaamsvet, moeten intensieve, intermitterende oefeningen doen in plaats van joggen, wandelen of fietsen in een gestaag tempo.

Hoe intervaltraining werkt

Hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) werkt voor mensen die al in vorm zijn en voor minder actieve mensen. HIIT combineert perioden van intensieve training afgewisseld met rustperioden of lichte training. U kunt intervallen van hoge intensiteit opnemen in vele soorten oefeningen, zoals wandelen, joggen, zwemmen, fietsen, Zumba-lessen en kettlebell-tillen. Korte uitbarstingen van sprinten of andere intense aerobe inspanning - genoeg om de ademhaling en hartslag te verhogen - afgewisseld met perioden van minder intensieve training of rust verhogen het vermogen van het lichaam om vet te verbranden. Door te vertragen tussen hoge intensiteitsintervallen kan de sporter in een bepaalde tijd harder werken dan wanneer de intense activiteit zonder rustperioden wordt uitgevoerd. Er zijn aanwijzingen dat het vetverlagende potentieel van HIIT nog groter is voor mensen met overgewicht met een hoge vetmassa.

Onderzoeks resultaten

Interval training werkt, volgens een literatuuroverzicht in 2011 gepubliceerd in het "Journal of Obesity" en bevestigd door onderzoek aan de Universiteit van Guelph. In deze studie verbrandden vrouwen die intensieve intervaltraining op stationaire fietsen deden 36 procent meer vet in vergelijking met vrouwen die met een constant tempo fietsten. Uitbarstingen van intensieve training afgewisseld met korte rustperioden Volgens het rapport Journal of Obesity is intervaltraining met hoge intensiteit effectiever voor het verbranden van hardnekkig onderhuids vet dan andere soorten training. Jason Talanian en collega's hebben een onderzoek uitgevoerd waarin vrouwen zeven HIIT-sessies hebben uitgevoerd over een periode van twee weken. De deelnemers namen met tussenpozen van vier minuten met hoge intensiteit deel met twee minuten rust tussen de intervallen. De resultaten, gepubliceerd in 2006 in het "Journal of Applied Physiology," toonden een toename van spierenzymen die verhoogde vetoxidatie veroorzaakten.

Vetoxidatie

Intervaltraining verbrandt meer onderhuids en buiklichaamsvet dan andere soorten oefeningen. Vet wordt opgeslagen als triglyceriden in vetcellen. Tijdens inspanning breekt een reeks chemische reacties de triglyceriden uiteen in vetzuren. Cellen oxideren de vetzuren en zetten ze om in een bruikbare vorm van energie. HIIT verhoogt het vermogen van het lichaam om vetzuren te oxideren. Als gevolg hiervan verbrandt het lichaam tijdens HIIT sneller dan tijdens steady-state-oefeningen.

Na de training

Onderzoekers geloven dat vetoxidatie doorgaat tijdens het herstel na de training. Spieren blijven vet oxideren terwijl ze lactaat- en waterstofionen verwijderen en werken om glycogeen te herstellen dat tijdens de training was uitgeput. HIIT verhoogt het niveau van groeihormoon in het lichaam, wat na de oefening kan leiden tot grotere vetoxidatie. Tijdens aërobe oefeningen met hoge intensiteit scheiden cellen in de hersenen de coritcotropine-vrijmakende factor af. Dit hormoon onderdrukt de eetlust, wat resulteert in verminderde honger na een training. Omdat HIIT de aerobe conditie verbetert, is het lichaam beter in staat om vet te verbranden tijdens lage en matige trainingen zonder hoge intensiteitsintervallen.Opmerkingen:

 1. Gaarwine

  een charmant antwoord

 2. Quentrell

  Met dank aan Afur voor een geweldige post. Ik heb het heel zorgvuldig gelezen en veel waarde geleerd voor mezelf.

 3. Wilfryd

  Ik kan u aanbevelen om de website te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over het onderwerp van belang voor u.

 4. Eron

  Wat een interessant idee.

 5. Meztisida

  Ik ben van mening dat u een fout begaat. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht