Info

Kuitpijn en stretcht


Elk van uw kuiten bestaat uit twee spieren - de gastrocnemius-spier, de grote spier aan de achterkant van uw onderbeen, en de soleus-spier, een kleinere spier die zich verder onderaan uw been onder uw gastrocnemius-spier bevindt. Het scheuren van een of beide spieren kan leiden tot pijn en soms zelfs meer ernstige pijn. Strekken, voor een training om je spieren op te warmen en daarna, in het geval dat je pijn hebt, zullen deze spieren worden geopend en zou je pijn moeten verlichten. Hoewel sommige spierpijn na de training normaal is, belt u uw arts als u veel pijn hebt of als de pijn langer dan een paar dagen aanhoudt.

Hak Drop

Een trap en vijf minuten is alles wat je nodig hebt om je kuiten en achillespees veilig te strekken. Plaats uw sterke been volledig op een trede en plaats de bal van uw andere voet op een lagere trede. Laat dan langzaam die hiel vallen, terwijl je dit been recht houdt, waardoor de achterkant van je been, je kuit en de zool van je voet worden uitgerekt. Deze rek kan gericht zijn op beide kuitspieren. Als de trap een reling heeft, houd je vast voor ondersteuning.

Runner-stretch

Sports Injury Clinic beveelt rek van de loper of de houding van de loper aan om uw gastrocnemius-spier te strekken en te openen. Buig een been in een hoek van 90 graden, stap zo ver mogelijk achteruit met je pijnlijke been en druk met de hiel van je voet in de grond. Je voelt deze rek meer op de achterkant van je been in plaats van langs de zijkanten van je been. Laat uw borst zakken totdat deze in de buurt komt of uw gebogen been raakt en strek uw handen naar de grond uit en raak deze licht aan met uw vingertoppen. Je kunt ook je handen op een muur baseren als je wilt.

Stoel Pose

Een bedrieglijk gemakkelijk uitziende stretch, stoelhouding, bekend als nep zitten in sommige cirkels, zal je soleusspieren strekken. Ga rechtop staan ​​met je voeten op een heupbreedte van elkaar, buig je knieën en ga zitten alsof je op een stoel gaat zitten. Je knieën mogen niet verder reiken dan je tenen. Hoe meer parallel je kont is aan de grond, hoe intenser de rek. Je armen boven je hoofd optillen kan je stabiliteit geven en je schouders en armspieren trainen.

Been optillen

Wanneer kuiten te pijnlijk zijn om te dragen, kunnen beenliften werken. Ga op de grond zitten en strek je benen voor je uit. Leun achterover op uw zitbotten en leun langzaam achterover terwijl u uw pijnlijke been optilt. De kuitextensie moet helpen bij de pijn, plus het werkt je buikspieren en helpt je kern te versterken. Je kunt ook je been met één hand optillen, of je kunt een handdoek gebruiken. Om een ​​handdoek te gebruiken, wikkel deze om uw voet, houd beide uiteinden in één hand en trek terug.

Onthoud

Haasten door stukken zal pijnlijke kalveren niet helpen. Houd rekoefeningen minimaal 20 seconden en langer als je kunt, zegt FitDay, hoewel je moet stoppen als je kuit nog meer pijn doet. Houd een rek om de bloedtoevoer naar het gebied te verhogen, wat kan helpen de symptomen van pijn te verlichten. In termen van herhalingen en sets, beschouw één stuk als een volledige herhaling en plan voor drie tot vijf sets voor elk been, zelfs als je slechts in één been pijn hebt. Strekken kan helpen voorkomen dat u uw andere kuit verrekt of verwondt.