Info

Hoe helpt kalf de meniscus te helpen?


Een gescheurde meniscus is een veel voorkomende blessure aan de knie. Chirurgie kan worden gebruikt om het probleem op te lossen, maar een goedkopere optie is fysiotherapie. Therapie voor een gescheurde meniscus maakt gebruik van oefeningen om de spieren en pezen rond de knie te versterken om de druk te verminderen. Aanbevolen oefeningen zijn quad-versterking, kuitverhogingen, lunges en hamstring-krullen. Kuitverhogingen kunnen worden uitgevoerd in de beginfasen van herstel omdat ze minimale druk op de knieën uitoefenen.

Wat is een meniscus?

Een meniscus is een kraakbeenvormig stuk kraakbeen dat tussen het bovenbeenbot en het grootste van de twee onderbeenbotten zit. Elk been heeft een meniscus aan weerszijden van het kniegewricht. Degene aan de buitenkant van het been is de laterale meniscus en de binnenste is de mediale meniscus. De mediale meniscus is meer vatbaar voor letsel door het draaien van de knie of degeneratieve veranderingen.

Hoe vaak komen meniscusletsels voor?

Elk jaar bedraagt ​​het aantal tranen in de menstruatie ongeveer 60 tot 70 per 100.000 mensen. Meer mannen dan vrouwen lijden aan een blessure. Traumatische verwondingen komen vaker voor bij atletische en actieve individuen, en de hoogste percentages komen voor bij mannen tussen de 21 en 30 jaar, en vrouwen tussen de leeftijd van 11 en 20. Degeneratieve tranen komen het meest voor bij mannen van 40 tot 70 jaar oud en vrouwtjes ouder dan 20 jaar oud.

Chirurgie of conservatieve behandeling

De meniscus geneest langzaam omdat alleen de buitenrand een goede bloedtoevoer heeft. Jonge, actieve patiënten hebben meestal artroscopische chirurgie om de meniscus te repareren, zodat ze snel weer kunnen sporten. Gebleken is dat voor oudere en patiënten van middelbare leeftijd die lijden aan degeneratieve veranderingen in de meniscus, dat conservatieve behandeling zoals kuitverhogingen en rek in combinatie met rust, ijs, compressie en verhoging, dezelfde verbetering zou kunnen worden aangebracht als iemand die een operatie ondergaat, over een periode van acht weken.

Voordelen van kalfverhogingen

Kuitverhogingen helpen de meniscus door de spieren rondom de knie te versterken en te stabiliseren, waardoor de kans op opnieuw letsel wordt geminimaliseerd. Ze versterken de enkelspieren en verbeteren het evenwicht en de coördinatie, die allemaal helpen de knie in het juiste vlak te houden. Het uitvoeren van knieverhogingen legt minimale druk op de knie en kan vroeg in het revalidatieproces worden uitgevoerd om te herstellen van een beschadigde meniscus.

Middelen