Info

Een stationaire fiets kalibreren


Fietsen is een uitstekende vorm van oefening die je quads, hamstrings en kuiten werkt. Het zorgt er ook voor dat je hart sneller gaat kloppen, wat het een effectieve cardiovasculaire oefening maakt. Om de kou van de winter en de hete zomer te voorkomen, zien veel mensen af ​​van buiten fietsen en kopen stationaire modellen om te gebruiken bij extreem weer. Als u onlangs een nieuwe hometrainer hebt gekocht, kalibreer dan het hellingsysteem en de pendelschaal om ervoor te zorgen dat uw training veilig en nauwkeurig is. Programmering voor de meeste modellen is vrij standaard.

Hellingsysteem kalibreren

Stap 1

Schakel de console in door te trappen of op een willekeurige knop op de console te drukken.

Stap 2

Selecteer het hoofdmenu door op "Home" te drukken. Als u niet op andere knoppen hebt gedrukt, wordt het hoofdmenu mogelijk automatisch geselecteerd.

Stap 3

Kies de modus "Instellingen" door op de knop Instellingen te drukken.

Stap 4

Kies de onderhoudsmodus in het instellingenmenu.

Stap 5

Druk op "Helling kalibreren" in het onderhoudsmenu. Selecteer de knop "Enter".

Stap 6

Selecteer "Enter" nadat het hellingsysteem is gekalibreerd. De fiets gaat naar het hoogste niveau en vervolgens naar het laagste niveau.

Slingerweegschaal kalibreren

Stap 1

Draai het spanapparaat, dat zich nabij het onderste voorste deel van de fiets moet bevinden, totdat de remriem loskomt.

Stap 2

Zorg ervoor dat het slingergewicht aan de achterkant van de fiets is uitgelijnd met de index op de nulpositie. Als deze niet is uitgelijnd, draai dan de borgmoer los, ga naar de nulstand en draai de borgmoer vast.

Stap 3

Verwijder het framedeksel door de schroeven los te draaien die het op zijn plaats houden. Plaats een gewicht van 8 pond op de balansveer. Het gewicht moet in het midden van het fietsframe hangen. Schroef de framekap weer op zijn plaats.

Stap 4

Kijk naar het meterbord en zorg ervoor dat het "8 pond" aangeeft. Als dit niet het geval is, wijzigt u de positie op het meterbord zodat deze overeenkomt met 8 pond.

Tips

  • Aangezien de programmering afhankelijk van uw model enigszins kan verschillen, raadpleegt u indien nodig de gebruikershandleiding.