Info

Ab Oefeningen met een Incline Bench & Medicine Ball

Ab Oefeningen met een Incline Bench & Medicine Ball


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het doen van je buikspieroefeningen op een hellingsbank maakt ze uitdagender omdat ze je dwingen om meer van je lichaamsgewicht te tillen. Het toevoegen van een medicijnbal aan de mix verhoogt de belasting nog verder, dus alleen degenen die hun buikspieren aanzienlijk hebben opgebouwd, zouden incline-bench ab-oefeningen in hun trainingen moeten opnemen. Zodra je klaar bent voor een nieuwe ab-uitdaging, zijn er specifieke ab-oefeningen die je kunt doen met een schuine bank en medicijnbal.

Medicijnbal sit-ups

Ga in positie voor de medicijnbal zitten door uw voeten onder de voetsteun aan de bovenkant van de schuine bank te haken zodat u op uw rug ligt met uw hoofd onder uw voeten. Houd de medicijnbal met beide handen tegen uw borst. Til uw romp op van de bank door in de taille te buigen en naar een zittende positie te komen. Bestuur je lichaam terug naar beneden naar de bank tot de achterkant van je schouders contact maken met de bank en ga dan meteen door naar de volgende herhaling. Dit soort sit-ups ontwikkelen voornamelijk de rectus abdominus, de belangrijkste spier in je buikspieren, maar rekruteren ook je obliques en heupflexoren.

Medicine-Ball Twist

De medicijnbal-draai-oefening legt meer nadruk op de obliques - de spieren langs de zijkanten van je buikspieren - en dwingt ook je rectus abdominus isometrisch te werken. Je buikspieren werken isometrisch betekent dat ze gedwongen zijn je in een vaste positie te houden. De medicijnbal twist en medicijnbal sit-ups hebben dezelfde startpositie. Breng met een medicijnbal op uw borst uw romp omhoog van de bank tot u halverwege naar de top reist. Houd deze hoek in je middel terwijl je je torso naar links draait, zodat je schouders naar de zijkant wijzen en draai dan terug naar rechts. Blijf heen en weer draaien totdat je spieren te moe worden en laat je romp terug naar de bank zakken.

Been en heup omhoog

De been- en heupoefening begint met je omgedraaid zodat je op je rug zit, maar houdt de voetenhaken aan de bovenkant van de schuine bank vast met je handen en je benen zijn onder je hoofd geplaatst. Knijp een medicijnbal tussen uw knieën of voeten. Dit is je startpositie. Til je benen op door je knieën te buigen en naar je romp te brengen. Blijf tillen totdat je je heupen van de bank haalt. Laat je heupen weer zakken en strek je benen uit om terug te keren naar de beginpositie. De been- en heupverhoging is vergelijkbaar met medicijnbal sit-ups omdat het voornamelijk uw rectus abdominus ontwikkelt, maar ook hulp van uw schuine en heupflexoren vereist.

Overwegingen

Tijdens de sit-upoefening met medicijnbal beginnen je buikspieren met de beweging terwijl je je wervelkolom krult, maar dan komen je heupflexoren binnen om je te helpen je heupen te buigen zodat je omhoog kunt gaan zitten. Wanneer je heupbuigers samentrekken, trekken ze aan je wervelkolom. Het is daarom belangrijk dat u uw buikspieren gebruikt om die stress tegen te gaan. Anders kan uw onderrug hyperextensie en kunt u last hebben van rugpijn. Daarom is het belangrijk om de medicijnbal-sit-up oefening niet aan je training toe te voegen totdat je een buikkrachtbasis hebt.