Info

Calisthenics Workout versus Pilates


Je kunt je weerstandstraining repareren met Pilates of calisthenics, maar wat past bij jou? Beide bouwen droge spiermassa op om je sterker te maken, en beide bieden krachttraining voordelen zoals een gezonder hart, meer zelfvertrouwen en minder slaapproblemen. De belangrijkste overweging is om te bepalen welke oefening u het leukst vindt. Immers, hoe gelukkiger je traint, hoe beter gemotiveerd je zult zijn om je routine te volgen. Als je laatste trainingssessie jaren geleden was, speel het dan veilig door vooraf een lichamelijk examen af ​​te leggen.

Gymnastiek

De opties staan ​​wijd open met gymnastiek; bijna elke oefening waarbij uw lichaamsgewicht wordt gebruikt als weerstand telt. Dit omvat pullups, pushups, lunges, crunches, plank houdingen en nog veel meer. Eén super voordeel? U kunt vrijwel overal gymnastiek uitvoeren, van uw slaapkamer tot uw bureau. U hoeft niet te betalen voor een sportschool, lessen of apparatuur, en u weet waarschijnlijk al veel van de bewegingen te doen. Begin met een enkele set van 12 herhalingen voor elke oefening en werk maximaal twee of drie sets.

Pilates

Pilates, ontwikkeld door fysiotherapeut Joseph Pilates, is een oefentechniek die zich op uw kern richt. Sommige Pilates-bewegingen dwalen naar de categorie gymnastiek omdat ze geen apparatuur gebruiken. Machines spelen echter een grote rol in veel stijlen. Je kunt thuis misschien wat lichaamsgewichtbewegingen doen, maar klassen komen vaak voor. Pilates bevat ademhalingstechnieken naast de fysieke bewegingen, die kunnen helpen angst te verlichten.

Toning voordelen

Zowel gymnastiek als Pilates doen een lange weg bij het opbouwen van spiermassa, waardoor u een sterker, strakker en atletischer lichaam krijgt. Je nieuwe spier zal zich vertalen in een sneller metabolisme, omdat spieren zelfs in rust calorieën verbruiken. De activiteit verbrandt ook calorieën, waardoor je gewicht verliest in combinatie met een verstandig eetplan. Thuis lichte tot matige gymnastiek uitvoeren smelt ongeveer 211 calorieën per uur, ongeveer hetzelfde als een Pilates-les van een uur lang. Een geavanceerde Pilates-klasse kan meer dan 300 calorieën per uur aansteken.

Aerobe voordelen

Hoe fantastisch krachttraining ook is, het is maar de helft van de trainingsvergelijking. Aërobe of cardio-oefening is ook cruciaal voor een optimale gezondheid van het hart en gewichtsbeheersing. Je krijgt je cardio niet van gymnastiek, maar wel van Pilates - op voorwaarde dat het intens genoeg is. De American Council on Exercise sponsorde een studie over Pilates in 2005 en vond geen aerobisch voordeel van een beginnersroutine, maar een mild voordeel van een geavanceerde.