Adviezen

Eenvoudige enkel- en kuitversterkende oefeningen

Eenvoudige enkel- en kuitversterkende oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als uw kuiten zwak zijn, bent u vatbaar voor enkelverstuikingen. Door een paar basisoefeningen uit te voeren om de gastrocnemius (de bovenste kuitspier) en de soleus (de onderste kuitspier aan de achillespees) te versterken, kunt u het risico op enkelblessures verminderen.

Zittende en staande hiel verhoogt

Begin door rechtop in een stoel te zitten, voeten plat op de vloer voor zittende en staande hiel omhoog. Til langzaam je hielen van de vloer, sta op je tenen en laat je hielen weer zakken. Herhaal dit voor een set van 25. Als je sterker bent en geen enkelpijn hebt, kun je deze oefening op een stap uitvoeren, met je hielen van de rand afhangend. Als je staat, zorg er dan voor dat je iets in de buurt hebt, zoals een muur of reling, om in evenwicht te houden.

Enkel opzij trekt

Bind een lichte weerstandsband in een lus met een diameter van ongeveer 6 inch om enkel zijwaarts te trekken. Haak een uiteinde onder de poot van een stevige tafel of stoel - u wilt niet dat deze kant kan bewegen. Ga op de grond zitten en loop de andere kant om de voetboog, met de rest van je been uitgestrekt voor je. Draai, zonder uw been te laten roteren, uw voet en enkel naar binnen tegen de weerstand van de band in en laat vervolgens los. Voer 10 herhalingen van deze oefening uit en herhaal dit met de andere voet. Je kunt deze oefening ook in de andere richting doen, je voet naar buiten draaien tegen de weerstand in.

Permanent evenwicht

Volgens het McKinley Health Center aan de Universiteit van Illinois verwonden mensen met een slecht evenwicht hun enkels twee tot drie keer vaker dan mensen met een goed evenwicht. Balancering met één been werkt de kleine stabiliserende spieren rondom uw enkel en de basis van uw kuit, waardoor u verstuikingen kunt voorkomen. Werk eenmaal per dag tot 60 seconden balancerend op elk been.

Geavanceerde staande balans

Wanneer de eerste staande balansoefening gemakkelijk is geworden, daag jezelf dan verder uit door je lichaam onstabieler te maken. Bind een lichte weerstandsband rond een solide, onbeweeglijk oppervlak zoals een tafelpoot, met een lus die groot genoeg is om in één enkel te glijden. Sta en balanceer op je vrije been en beweeg je lusvormige been voorzichtig een paar centimeter naar voren en naar achteren tegen de weerstand van de band in. Deze beweging zorgt voor instabiliteit, waardoor het uitdagender wordt om in balans te komen. Nadat u de beweging 10 keer hebt herhaald, probeert u deze oefening aan de andere kant.Opmerkingen:

  1. Franta

    Ik denk dat dit een heel interessant onderwerp is. Ik stel voor dat je dit hier of in PM bespreekt.

  2. Donnchadh

    Absoluut met jou, het is het daarmee eens. Daarin is er iets uitstekend idee, steun ik.

  3. Patwin

    Je hebt het helemaal niet goed begrepen.Schrijf een bericht