Adviezen

Rekkoordoefeningen

Rekkoordoefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Strekkoorden of -banden kunnen nuttige oefeninstrumenten zijn voor revalidatiepatiënten. De koorden bieden dezelfde weerstand als losse gewichten, maar belasten gewonde gewrichten en spieren niet onnodig. Rekkoordoefeningen zijn ook goed voor mensen zonder blessures. U krijgt dezelfde voordelen als bij revalidatiepatiënten, zodat u kracht en spieren kunt opbouwen zonder uw pezen en gewrichten bloot te stellen aan mogelijk letsel.

Squats

Gebruik het aantal banden dat comfortabel is voor uw krachtniveau en ga op de banden staan ​​met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd de handgrepen van de banden in uw handen, handpalmen naar buiten en op schouderhoogte, alsof u een balk over uw schouders ondersteunt. Daal langzaam af in een gehurkte positie, zodat je billen naar voren kunnen komen alsof je op een stoel gaat zitten. Stijg langzaam weer omhoog naar de startpositie. Voltooi drie sets aflopende herhalingen, beginnend met 15 herhalingen, vervolgens 12 en vervolgens eindigend met 10 herhalingen in je laatste set. Rust tussen de sets gedurende 15 tot 20 seconden.

Afwisselende biceps-krullen

Ga op de banden staan ​​met je voeten bij elkaar. Houd de handgrepen van de banden in uw handen, handpalmen naar buiten. Begin met je handen naar beneden gericht. Breng uw rechterhand omhoog en buig uw arm bij de elleboog totdat uw hand bijna op dezelfde hoogte is als uw schouder. Houd je bovenarm onbeweeglijk en aan je zijde. Terwijl u uw rechterhand terugzet naar de beginpositie, breng uw linkerhand omhoog en buig uw arm bij de elleboog totdat uw hand bijna op dezelfde hoogte is als uw schouder. Blijf krullen op deze afwisselende manier uitvoeren en voltooi drie sets. Tel 15 herhalingen op elke arm in de eerste set, 12 herhalingen met elke arm in de tweede set en 10 herhalingen met elke arm in de laatste set. Rust tussen de sets gedurende 15 tot 20 seconden.

Lat pull-down

Bevestig de banden met een haak aan de bovenkant van een gesloten deur. Ga op de vloer zitten en houd een handvat in elke hand vast, met de handpalmen naar buiten gericht. Begin met je handen uitgestrekt boven je hoofd en trek tegelijkertijd met beide handen naar beneden, buig naar je ellebogen terwijl je trekt, trek de banden uit tot je handen net boven schouderhoogte zijn. Houd je bovenarmen bijna parallel aan de grond. Stijg langzaam terug naar de startpositie. Voer drie sets aflopende herhalingen uit, staren met 15, vervolgens 12 en eindig met 10 herhalingen. Rust tussen de sets gedurende 15 tot 20 seconden.

Triceps-extensie

Haak de banden aan de bovenkant van een gesloten deur. Gebruik een aantal banden die comfortabel zijn voor uw krachtniveau. Kijk naar de deur en kniel op de vloer. Houd de handgrepen van de banden in uw handen, handpalmen naar beneden. Buig in de beginpositie uw ellebogen in een hoek van 45 graden en houd uw bovenarmen tegen uw zij. Druk tegelijkertijd met beide handen naar beneden, duw de handgrepen naar de zijkanten van uw dijen en strek uw ellebogen terwijl u gaat. Stijg langzaam terug naar de startpositie. Voltooi drie sets van dalende herhalingen, beginnend bij 15, dan 12 en ten slotte 10. Rust tussen de sets gedurende 15 tot 20 seconden. Gebruik een opgerolde handdoek om op te knielen voor comfort.Opmerkingen:

 1. Sigwald

  Je hebt een goede blog.

 2. Gijs

  wonderfully, very entertaining message

 3. Ezrah

  het gebeurt niet meer precies

 4. Nisho

  Eh deze crisis verpest alles voor ons

 5. Segar

  Waarschijnlijk. Waarschijnlijk.

 6. Zolok

  Uitstekend idee en het is naar behorenSchrijf een bericht