Adviezen

Symptomen van teveel calcium

Symptomen van teveel calcium


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Calcium speelt een belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties, waardoor symptomen van hypercalciëmie of teveel calcium in het lichaam moeilijk te detecteren zijn. Symptomen worden vaak verkeerd gediagnosticeerd als kenmerken van andere aandoeningen.

Oorzaken

Hyperthyreoïdie veroorzaakt 90 procent van de gevallen van hypercalciëmie, waarvan de rest te wijten is aan overmatige calciuminname en endocriene aandoeningen zoals de ziekte van Addison, volgens virtualcancercentre.com. Bijna 20 procent van de kankerpatiënten en 40 procent van de myeloompatiënten lopen risico op hypercalciëmie.

Gevolgen

Opmerkelijke symptomen van hypercalciëmie omvatten uitdroging, frequent urineren, constipatie, verwarring, vermoeidheid en braken. Misselijkheid en braken kunnen uitdroging verergeren.

Overwegingen

Bepaalde symptomen kunnen alleen door een arts worden gedetecteerd. Onder deze zijn hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en nierstenen.

Waarschuwingen

Onbehandelde hypercalciëmie heeft ernstige gevolgen, waaronder epileptische aanvallen, nierfalen, coma en overlijden. Spasmen en epileptische aanvallen kunnen dagen duren nadat de calciumspiegel weer normaal is, vooral bij ouderen.

Misvattingen

Hoewel calcium bekend staat om het versterken van tanden en botten, kan te veel calcium leiden tot botpijn. Overmatig calcium tast het zenuwstelsel aan en veroorzaakt pijn in het bewegingsapparaat.