Adviezen

Tae Bo versus hardlopen


Tae-Bo en hardlopen hebben een gemeenschappelijk kenmerk gemeen. Fans van beide zijn van het diehard type. Degenen die Tae-Bo-enthousiastelingen zijn, zijn enthousiast over de voordelen ervan, en ook toegewijde hardlopers over die oefening. Beide kampen hebben hun argumenten te maken. De ene lijkt echter de andere op te wegen bij het overwegen van alle factoren, waaronder gewichtsverlies en versterkende resultaten, langetermijneffecten van de oefening en algemeen plezier.

Waarom Tae-Bo Rocks

Tae-Bo, een trainingsregime gecreëerd door Billy Blanks, zevenvoudig kampioen vechtsporten, staat voor Total Awareness Excellent Body Obedience. Het doen van Tae-Bo, zoals opgedragen door Blanks op video, kan het gevoel hebben een personal trainer in je eigen huis te hebben. Deze high-impact oefening die ook erg veel energie bevat, simuleert een vechtsportsessie, hoewel de bewegingen in Tae-Bo niet zijn bedoeld voor vechtinstructie. Tae-Bo is een combinatie van taekwondo, dans en boksen en wordt begeleid door een pop / hip-hop soundtrack op de officiële videobanden. Een rapport van de Vanderbilt University stelt dat er meer calorieën worden verbrand tijdens een Tae-Bo-training van een uur dan tijdens de gemiddelde aerobicsles.

Waarom we rennen

Hardlopen geeft endorfines vrij die een gevoel van euforie creëren. Mensen die rennen doen dit omdat het hen een goed gevoel geeft. Dit is een cardiovasculaire training die stress vermindert en de elasticiteit van de slagaders verhoogt, waardoor een hoge bloeddruk wordt verlaagd. Van high-impact activiteiten zoals hardlopen is bewezen dat ze de botdichtheid verhogen, en het is een activiteit die gemakkelijk volgens een alledaags schema kan worden gepland, omdat het een zeer onafhankelijke sport is die je bijna overal kunt doen - de lokale trail, campusbaan of in uw buurt. In het Aerobics Center Longitudinal Study bleek hardlopen het risico op mortaliteit met 19 procent te verlagen in vergelijking met personen die geen hardloper waren.

Welke weegt zwaarder dan de ander?

Tae-Bo heeft een enkel voordeel ten opzichte van hardlopen. Hoewel beide oefeningen aanzienlijke voordelen voor het lichaam hebben en praktische en relatief goedkope oefeningen zijn, is Tae-Bo uniek omdat de combinatie van vechtsporten, dans en algemene opwinding die tijdens de Tae-Bo-training wordt gegenereerd, dit de aantrekkelijkere oefening kan maken. Voor mensen die mogelijk extra motivatie nodig hebben om een ​​trainingsroutine te starten en te behouden, zal Tae-Bo waarschijnlijk de voorkeur hebben omdat de oefening andere spieren werkt dan in de dagelijkse routines van de meeste mensen. Het is een uitdaging voor bijna iedereen (tenzij je een vechtsportbeoefenaar bent), dus het geeft een welverdiend gevoel van voldoening.

Gevolgtrekking

Zowel hardlopen als Tae Bo zijn high-impact oefeningen die zorgen voor een aerobe training voor het hart en de longen en voor versterking en versteviging van de spieren. Zoals bij elke oefening, raadpleeg je arts voordat je begint of je in de juiste conditie bent. Dr. Benjamin Levine van het University of Texas Southwestern Medical Center constateerde tijdens een onderzoek naar de effecten van duurtraining en langdurige gebeurtenissen zoals marathons dat te veel rennen in de loop van de tijd het sterftecijfer kan verhogen in tegenstelling tot matig hardlopen of een andere vorm slechts een paar dagen van de week uit te oefenen. Het belangrijkste om op te merken is het nemen van oefeningen die te veel kunnen zijn als het lichaam niet geschikt is voor de inspanning. Dr. Levine verklaart: "Ik denk dat het bewijs behoorlijk overtuigend is dat lichaamsbeweging bij ongetrainde mensen het risico verhoogt. Het verhoogt het risico op trombose, het verhoogt het risico op aritmie, en elke keer dat u traint, stijgt dat risico een beetje beetje. We weten dat lichaamsbeweging het hartrisico tijdelijk verhoogt, maar na verloop van tijd is het totale risico duidelijk lager. "