Info

Waarom noemen ze het een medicijnbal?


U pakt een zware, rubberen bal van het opslagrek bij uw plaatselijke trainingsfaciliteit als voorbereiding op uw volledige lichaamsroutine. Deze draagbare fitness-tool is geen nieuwe trend of iets om in de hoek te houden. Medicijnballen debuteerden duizenden jaren geleden.

Zeelieden

Een van de vroege toepassingen van medicijnballen was ongeveer 1.000 v.Chr. Perzische soldaten gebruikten ronde blazen gevuld met zand als onderdeel van hun weerstandstraining. In de 19e eeuw, voordat moderne medicijnballen werden gemaakt van rubber of vinyl en gevuld met zand, werden basketballen gevuld met vodden. Marineartsen zouden zeelieden opdragen de ballen rond het dek van de schepen te gooien. De ballen werden gebruikt als een soort medicijn om verveling te verminderen, zeeziekte te voorkomen en de algehele gezondheid van de aangeworven mannen te verbeteren.

Hippocrates

Een andere mogelijke oorsprong van de term 'medicijnbal' ligt bij de Griekse arts Hippocrates. Rond 400 voor Christus gebruikte Hippocrates met zand gevulde lederen ballen bij zijn patiënten. Patiënten gooiden de ballen rond om te rehabiliteren na ziekte of letsel. Hippocrates zou ook de medicijnballen aanbevelen om de gezondheid te verbeteren of te behouden.

President

President Herbert Hoover bracht de medicijnbal onder de aandacht van de rest van de samenleving in 1931 met zijn nieuwe sport genaamd Hoover-Ball. Hoover's persoonlijke arts, een Dr. Boone, merkte de zittende levensstijl van de president op en ontwikkelde een medicijnbal gooien spel. De president en de leden van zijn team gooiden de met zand gevulde bal over een net dat vergelijkbaar was met dat van volleybal.

Gezondheid

Medicijnballen worden nog steeds gebruikt om de gezondheid te verbeteren. De ballen zijn gemakkelijk vast te houden, waardoor ze een potentieel onderdeel van elke training zijn. Medicijnballen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten van 2 tot 35 pond, zodat u er een kunt gebruiken als onderdeel van uw progressieve versterkingsroutine. Sommige ballen stuiteren en andere niet, waardoor je opties hebt voor verschillende oefeningen.