Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rode palmolie?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rode palmolie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rode palmolie is afkomstig van de palmfruit en bevat een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen kunnen enkele gezondheidsvoordelen bieden. Het grootste deel van de palmolie die in de Verenigde Staten wordt verkocht, is echter geraffineerde palmolie, wat niet zo voedzaam is omdat het raffinageproces een deel van de voedingsstoffen in de olie vernietigt. Als u rode palmolie koopt om te gebruiken bij het maken van voedsel thuis, vergeet dan niet om het met mate te consumeren, omdat het veel vet en calorieën bevat.

Voedingsrijke olie

Het gebruik van rode palmolie kan u helpen uw inname van vitamines en mineralen te verhogen. Het is een goede bron van vitamine A, E en K en het mineraal magnesium. Volgens een studie gepubliceerd in "Nutrition Journal" in 2006 was het toevoegen van ongeveer 1 eetlepel rode palmolie driemaal per week voldoende om de vitamine A-waarden in schoolkinderen te verbeteren. Een andere studie, gepubliceerd in "Biomedical and Environmental Sciences" "ontdekte in 2003 dat het gebruik van rode palmolie voor ongeveer 60 procent van het totale voedingsvet de niveaus van vitamine E en bètacaroteen, een voorloper van vitamine A, verbeterde in vergelijking met het verkrijgen van hetzelfde percentage voedingsvet uit sojaolie.

Biedt antioxidanten

Rode palmolie biedt een verscheidenheid aan antioxidanten, waaronder lycopenen, carotenoïden, tocotrienolen en tocoferolen. Deze antioxidanten kunnen helpen het herstel te verbeteren na een type hartprobleem genaamd reperfusieletsel of ischemie, volgens een artikel gepubliceerd in de "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition" in 2008. Het verhogen van de inname van antioxidanten kan uw risico op kanker, hartaandoeningen en andere chronische ziekten, merkt een ander artikel op gepubliceerd in het "British Journal of Biomedical Science" in 2009.

Potentiële gezondheidsvoordelen

Het artikel "British Journal of Biomedical Science" uit 2009 merkt ook op dat rode palmolie kan helpen de immuunfunctie te verbeteren, de lever helpt medicijnen te metaboliseren, het gebruik van voedingsstoffen uit voedsel te verbeteren en ervoor te zorgen dat rode bloedcellen voldoende hoeveelheden hemoglobine bevatten. Oxidatieve stress kan de progressie van ernstige gezondheidsproblemen, zoals HIV / AIDS en tuberculose, versnellen, maar de antioxidanten in rode palmolie kunnen deze oxidatieve stress helpen beperken, de progressie van deze ziekten vertragen en complicaties verminderen, waardoor de kwaliteit wordt verbeterd van het leven voor mensen met deze ernstige ziekten, volgens een artikel gepubliceerd in "Journal of Medicinal Plants Research" in februari 2010, hoewel het onderzoek nog steeds voorlopig is.

Overwegingen bij hartziekten

Palmolie bevat ongeveer 50 procent verzadigd vet, waardoor men zich zorgen maakt dat het het risico op hartaandoeningen kan verhogen. Maar een artikel gepubliceerd in het "Journal of Human Ecology" in 2009 merkt op dat palmolie in vergelijking met andere vetten en oliën een relatief neutraal effect heeft op het cholesterolgehalte. Een artikel uit december 2010, gepubliceerd in "Nutrition Research Reviews", vergeleek de effecten op het hart van vier oliën, inclusief palmolie, en merkte op dat palmolie minder snel de bloedvaten verstopt raakt dan lijnzaadolie, visolie of olijfolie. De tocotrienol in rode palmolie, een soort vitamine E, kan helpen het cholesterol te verlagen. Het artikel merkt ook op dat sommige onderzoeken wijzen op een potentieel gunstig effect van rode palmolie op hartritmestoornissen.Opmerkingen:

 1. Bragrel

  Ik dank u hartelijk voor uw hulp.

 2. Yabiss

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik bied aan om het te bespreken.

 3. Baldemar

  Nogal grappig antwoord

 4. Hietamaki

  onzin in één woord

 5. Mar

  Volgens mij heb je het mis. Mail me op PB.

 6. Devry

  Op deze dag, alsof ze expres zijnSchrijf een bericht