Adviezen

Wat te doen als je oren vol zitten?


Gevulde oren zijn niet leuk. Je hebt misschien het gevoel dat er lucht in je oren zit; je kunt misschien niet zo goed horen; en je hoort misschien ruisende geluiden die afleiden en hinderlijk zijn. Er zijn verschillende oplossingen die u kunt proberen te helpen uw opgezette oren te repareren voordat ze ondraaglijk worden.

Decongestivum

Neem een ​​decongestivum om de druk in de opgezette oren te verlichten. Volgens Web MD kunnen de doorgangen van uw gehoorgang geblokkeerd raken door dezelfde soorten slijm die andere delen van uw lichaam verstoppen. Decongestiva zijn geneesmiddelen die zijn ontwikkeld om congestie in uw sinus-, borst- en oorgangen op te ruimen. Web MD suggereert verschillende soorten decongestiva, zoals Tylenol D. The Family Doctor online suggesties Sudafed of Contac.

Gebruik decongestiva volgens de verpakking en neem niet meer dan vermeld. Stop het gebruik en raadpleeg uw arts als de congestie in uw gehoorgang langer dan drie dagen aanhoudt.

Omgaan met uw sinussen

Behandel je opgezette sinussen om je opgezette oren te helpen. De online huisarts suggereert dat opgezette neus- en sinusholtes de druk op de buizen naar uw oor verhogen. Daarom voel je meer druk in je oren als je vliegt met een opgezette neus. Gebruik een neus-decongestivumspray om je sinussen schoon te maken en kijk dan of je oren deblokkeren. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw arts en vertel hem dat u verstopte of verstopte oren heeft door een opgezette neus. Hij kan u sinusmedicatie voorschrijven. Gebruik neusspray niet langer dan drie dagen, omdat er meer verstopte neus kan optreden.

Maak ze schoon

Reinig je oren om te zien of een opeenhoping van was tot je benauwdheid heeft geleid. Gebruik geen wattenstaafjes, want hierdoor wordt de was verder in je oor geduwd. Om je oren schoon te maken om benauwdheid te verwijderen, suggereert de American Academy of Otolaryngology irrigatie, wat een proces is dat wordt gedaan met water of zoutoplossing om was uit je oren te verwijderen. Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, neem dan contact op met uw arts voordat u het proces probeert. Oorwassers en oorirrigatievloeistoffen kunnen zonder recept of op recept worden gekocht. Bespreek met uw arts wat de beste manier is om oorirrigatie uit te voeren, en als u een vrij verkrijgbare methode gebruikt, lees het etiket dan zorgvuldig. De meeste producten zullen je instrueren om de druppels in je oren te doen, ze een paar minuten te laten staan ​​en dan langzaam je hoofd te draaien om de druppels en eventuele oorsmeer eruit te laten lopen.