Info

Caloriecalculator voor Bikram Yoga


Een uitloper van traditionele Hatha-yoga, Bikram-yoga wordt gegeven in klaslokalen die worden verwarmd tot meer dan 100 graden Fahrenheit en 40 procent luchtvochtigheid, waarvan Bikram zegt dat het de flexibiliteit en de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam bevordert. Dit type yoga maakt gebruik van een reeks van 26 houdingen die variëren van staan ​​tot zitten tot liggen. Veel yogastudio's bieden Bikram-yoga, met voordelen die je helpen calorieën te verbranden.

Overzicht

Hoewel elke Bikram-yogaleraar de mogelijkheid heeft om de duur van haar les aan te passen, vindt deze stijl van yoga vaak plaats in sessies van 90 minuten, waardoor degenen in de klas voldoende tijd kunnen besteden aan elk van de 26 houdingen. Zoals bij elk type lichamelijke activiteit, hoe langer je het uitvoert, hoe meer calorieën je verbrandt. In tegenstelling tot een langdurige activiteit zoals hardlopen of fietsen, geeft een yogastudio je echter niet de mogelijkheid om Bikram-yoga meerdere uren per dag te beoefenen.

Voorbeelden

Tijdens een Bikram-yogales van 90 minuten verbrandt iemand die 100 pond weegt 477 calorieën, volgens HealthStatus.com. Een persoon die 140 pond weegt, verbrandt 667 calorieën tijdens dezelfde lengte van de les. Als je 180 pond weegt, verwacht je 858 calorieën te verbranden, en als je 220 pond weegt, verbrand je 1.049 calorieën tijdens een les van 90 minuten.

Vergelijkingen

Ongeacht je gewicht, Bikram yoga biedt een aanzienlijk aantal verbrande calorieën tijdens een lesperiode. Een 180-pond persoon die ter vergelijking 90 minuten matig fietst, zal 981 calorieën verbranden. Een 180-pond persoon die basketbal speelt of zwemt in een rustig tempo gedurende 90 minuten zal respectievelijk 552 en 735 calorieën verbranden.

Gewicht verliezen

Vanwege de calorieverbrandende voordelen van Bikram yoga, is deze oefening een effectieve manier om je te helpen lichaamsvet te verliezen. Om 1 pond vet te verliezen, moet je 3.500 calorieën verbranden boven wat je verbruikt. Het is niet realistisch om op een dag een pond vet te verliezen, maar het is mogelijk om 1 of 2 pond per week te verliezen door regelmatig Bikram yogalessen te nemen in combinatie met een caloriebeperkt dieet en andere trainingssessies op dagen dat je doe geen Bikram yoga.