Info

De calorieën verbrand tijdens HIIT op een loopband


Met intensieve intervaltraining, of HIIT, kunt u een krachtiger training uitvoeren en veel calorieën verbranden in een kortere periode, in vergelijking met trainingen waarbij u ongeveer dezelfde intensiteit tijdens uw sessie handhaaft. HIIT-trainingen wisselen uitbarstingen van oefeningen met een hoge intensiteit af met bewegingen met een lagere intensiteit. Om HIIT op een loopband uit te voeren, wissel je wandelen of licht joggen af ​​met stevige jogging of sprints. Raadpleeg eerst uw arts als u nieuw bent bij HIIT.

Calorieën verbrand

De variabele intensiteit van een HIIT-training maakt het moeilijk om het aantal verbrande calorieën te kwantificeren. Maar een HIIT-sessie zal meer calorieën verbranden dan een steady-state sessie van dezelfde duur, en 30 minuten loopband met een constante snelheid van 6 km / u zal 372 calorieën verbranden, als u 155 pond weegt. Een studie uit 2012, gepubliceerd door de American Physiological Society, toonde aan dat deelnemers die slechts 2,5 minuten sprintintervallen op een hometrainer deden, gedurende de dag 200 extra calorieën verbrandden, inclusief de herstelperiode na de training. Loopbandintervallen van dezelfde intensiteit zouden vergelijkbare resultaten moeten bieden. Een onderzoek uit 2007 bevestigde dat de voordelen van HIIT blijven bestaan, zelfs wanneer u klaar bent met hardlopen. Deelnemers aan de studie die HIIT deden, verbrandden bijna 10 procent meer calorieën in de 24 uur na hun training dan een groep die vergelijkbare steady-state-sessies uitvoerde.

Vet verbrand

Het uitvoeren van HIIT verbrandt meer vet dan langere, steady-state trainingen. In een onderzoek uit 2007 verloren vrouwen die bijvoorbeeld een HIIT-training van 20 minuten deden zes keer zoveel lichaamsvet als vrouwen die een cardiotraining van 40 minuten deden met 60 procent van hun maximale hartslag. Deelnemers aan een onderzoek uit 2001 dat acht weken lang HIIT uitvoerde, verloren 2 procent lichaamsvet, terwijl deelnemers die steady-state workouts deden geen vet verloren.

Loopband HIIT

Zelfs als uw loopband programmeerbaar is, zult u een korte vertraging ervaren wanneer de machine van de gemiddelde naar de hoge intensiteit gaat. Begin niet met het timen van het interval met hoge intensiteit totdat de loopband is ingesteld op de gewenste intensiteit en helling. Gebruik een hogere helling tijdens de sprintintervallen om je hamstrings en bilspieren te versterken en verminder de helling naar nul wanneer je langzamer gaat.

Voorbeeld van loopbandtrainingen

Welk type training u ook uitvoert, warm eerst op door vijf tot tien minuten in een gematigd tempo op de loopband te lopen. Als je een beginner bent, probeer dan 30 seconden sprinten af ​​te wisselen met 90 seconden lopen. Als je een snel tempo langer volhoudt, wissel dan twee minuten hardlopen af ​​met twee minuten lopen. Je kunt ook de intensiteit van je sprintintervallen geleidelijk verhogen door de helling te verhogen. Probeer sprinten en wandelingen van één minuut afwisselend. Ren de eerste drie sprintintervallen met de helling ingesteld op niveau 1, doe dan de vierde op niveau 3 en de rest op niveau 4. Houd de helling op nul tijdens het lopen. Probeer verschillende trainingen van 20 tot 30 minuten elk om te zien welke voor u het beste werkt. Voer twee HIIT-trainingen per week uit.