Info

Calorieën verbrand tijdens P90x-trainingen


P90X brengt zichzelf op de markt als een extreme workout. In termen van calorieverbranding is P90X effectief - maar het is misschien niet zo extreem als je denkt. Volgens onderzoekers die P90X hebben bestudeerd voor een American Council on Exercise-studie, is de calorieverbranding van P90X "zeer vergelijkbaar met joggen."

Plyometrics

De Plyometrics-routine, die bestaat uit springtraining, verbrandt gemiddeld 14,7 calorieën per minuut. Dit komt overeen met 631 verbrande calorieën in de volledige training volgens de ACE-studie. Het gemiddelde aantal verbrande calorieën is iets hoger voor mannen, op 16,2 calorieën per minuut of 699 calorieën per sessie. Voor vrouwen is het iets lager; vrouwen verbranden gemiddeld 12,6 calorieën per minuut of 544 calorieën per training.

Benen en rug

De benen- en rugtraining is een weerstandsroutine die gemiddeld 12,4 calorieën per minuut verbrandt, of 534 calorieën in totaal zoals gerapporteerd door de ACE-studie. De gemiddelde calorieverbranding voor mannen die deze routine uitvoeren, is 14,0 calorieën per minuut, wat neerkomt op 600 calorieën in een volledige sessie. Vrouwen verbranden gemiddeld 10,4 calorieën per minuut tijdens de training, of 449 calorieën in totaal.

Borst, schouders en triceps

Borst, schouders en triceps is nog een andere weerstandsroutine. Uit het ACE-onderzoek bleek dat het iets minder een calorieverbrander is, met een gemiddelde van 9,0 calorieën per minuut of in totaal 378 calorieën. Vrouwen verbranden gemiddeld 302 calorieën tijdens de training, of 7,2 calorieën per minuut. Mannen verbranden echter gemiddeld 441 calorieën per sessie of 10,5 calorieën per minuut.

Cardio X

Zoals de naam al doet vermoeden, is Cardio X een aerobe training. De routine verbrandt gemiddeld 397 calorieën in de training, of 12.0 calorieën per minuut per onderzoek in opdracht van ACE. Het gemiddelde voor mannen is 441 calorieën per sessie of 13,4 calorieën per minuut. Vrouwen verbranden gemiddeld 302 calorieën per training, of 10,3 calorieën per minuut.

Andere trainingen

De ACE-studie beoordeelde slechts vier trainingen als een steekproef van P90X. Vanaf 2013 zijn de andere trainingen in het programma niet klinisch geëvalueerd. De P90X Nutrition Guide schat je dagelijkse caloriebehoefte van lichaamsbeweging op 600 calorieën. Uw werkelijke calorieverbranding is afhankelijk van uw inspanning en uw gewicht. Draag tijdens uw trainingen een hartslagmeter met een calorietelling voor een nauwkeurigere schatting van uw calorieverbranding.