Info

De calorieën verbrand tijdens een TurboFire HIIT-training


De TurboFire-training is een 90-dagen dvd-cardio-oefenprogramma met fitnesstrainer Charlene Johnson. Het wordt gedistribueerd door Beachbody, de makers van andere populaire oefen-dvd-programma's, waaronder P90X en Insanity. Hoewel er geen formele bedrijfsverklaringen zijn over hoeveel calorieën u gaat verbranden, beweert de website dat u tijdens een TurboFire-training tot negen keer meer vet kunt verbranden dan traditionele cardio.

TurboFire dvd-programma

TurboFire richt zich op korte uitbarstingen van gechoreografeerde, energieke bewegingen gevolgd door periodes van herstel. Deze trainingsmethode wordt intervaltraining met hoge intensiteit of HITT genoemd. Het TurboFire-programma bestaat uit 12 dvd-trainingen, waaronder drie low-impact HIIT-specifieke trainingen, drie high-impact HIIT-specifieke trainingen en vier andere trainingen die HIIT-elementen bevatten. Het bevat ook een dvd van de starterklasse om u vertrouwd te maken met de bewegingen en een training-dvd van 10 minuten.

HIIT

Een studie gepubliceerd in het "Journal of Obesity" uit 2012 bevestigde dat HIIT-trainingen effectiever zijn bij het verbeteren van de hartfunctie en het verminderen van vet dan traditionele steady-state cardio-oefeningen zoals joggen. Echte HIIT-trainingen zijn zo intens dat ze meestal niet langer duren dan 20 minuten. De langste TurboFire HIIT-specifieke trainingen zijn 25 minuten lang, terwijl langere trainingen alleen korte elementen van HIIT bevatten.

Calorieën verbrand tijdens training

Calorieën verbrand tijdens een HIIT-training zijn afhankelijk van de intensiteit en duur van het werk, evenals de duur van de herstelperioden. Ze zijn ook afhankelijk van je eigen inspanningen, met meer verbrande calorieën hoe harder je werk. Terwijl je meer calorieën verbrandt tijdens de korte periodes van intense training, verbrand je ook veel minder calorieën tijdens je herstelperioden. Dat betekent dat u tijdens een echte TurboFire HIIT-training waarschijnlijk vergelijkbare calorieën verbrandt als wat u zou verbranden tijdens een matige cardiotraining.

Calorieën verbrand na de training

HIIT-trainingen zijn zo intens, dat u meer zuurstof moet consumeren dan tijdens een normale cardiotraining. Dit betekent dat je lichaam hard moet werken, lang nadat je workout is gedaan, om terug te keren naar de zuurstofbalans in je bloedbaan. Dit proces wordt overmatig zuurstofverbruik na het sporten of EPOC genoemd. Omdat EPOC vereist dat uw organen werken, houdt het uw metabolisme verhoogd. Een studie gepubliceerd in de septembereditie van het tijdschrift 'Geneeskunde en wetenschap in sport en beweging' ontdekte dat proefpersonen 14 uur lang een verhoogd metabolisme behielden en in die tijd gemiddeld 190 extra calorieën verbrandden. Hoewel de bewering van TurboFire dat het negen keer meer calorieën verbrandt dan traditionele cardio niet kan worden onderbouwd, kan worden gezegd dat wanneer je rekening houdt met EPOC, het waarschijnlijk is dat je meer calorieën verbrandt dan tijdens een steady-state training.

Middelen