Info

De calorieën verbrand in Hatha Yoga in vergelijking met Bikram


Calorieverbranding in yoga kan lastig zijn, omdat het allemaal afhangt van het soort yoga dat je kiest. Als je de zachtere vormen van yoga gebruikt, zoals Hatha, kun je niet verwachten dat je veel zult verbranden - de nadruk van Hatha-yogalessen ligt op stretchen, ontspanning en leren goed ademen. Bikram - en andere vormen van "actieve" yoga - zijn beter voor het verbranden van calorieën en kunnen zelfs aëroob zijn als je voldoende beweegt.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de zachtere vorm van yoga, met de nadruk op het krijgen van bepaalde asana's - of posities - en deze vervolgens gedurende een bepaalde tijd te behouden. Hatha is niet erg vloeibaar in de zin dat er geen constante beweging is - de focus ligt meer op ademhalen en bewust worden van je lichaam. Omdat Hatha yoga niet erg aerobisch is, is de gemiddelde calorieverbranding 175 calorieën per uur. Als je probeert af te vallen met Hatha yoga, zou je 20 sessies nodig hebben om een ​​pond te verliezen. Dit is gebaseerd op het feit dat een pond gelijk is aan 3500 calorieën, volgens Mayo Clinic.

Bikram Yoga

Bikram yoga is het best bekend als "hot yoga" vanwege de omgeving waarin lessen worden gegeven: warm en vochtig. Bikram yogalessen worden gegeven bij temperaturen van 105 graden Fahrenheit, wat je hartslag verhoogt en je lichaam harder maakt. Dit verbrandt meer calorieën: tot 1.000 per sessie, afhankelijk van hoeveel je weegt; hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Een Bikram-yogasessie duurt 90 minuten, niet de typische 60, dus je verbrandt zelfs meer dan in andere yogalessen. Bikram yoga verbrandt ongeveer 630 calorieën per uur, volgens Elysium Yoga studio.

Gewichtsverliesfactoren

Volgens een artikel in Gaiam Life hebben alle vormen van yoga voordelen voor gewichtsverlies die verder gaan dan hoeveel calorieën je verbrandt. Yoga kan je bijvoorbeeld helpen ontspannen, waardoor je je meer bewust wordt van je lichaam en je helpt emotioneel eten te bestrijden. Van yoga wordt ook gedacht dat het de spijsvertering verbetert en het hormonale evenwicht helpt, die beide je inspanningen voor gewichtsverlies kunnen beïnvloeden.

Andere vormen van yoga

Na Bikram is de vorm van yoga die de meeste calorieën verbrandt Vinyasa yoga. Vinyasa is een zeer vloeiende vorm van yoga, waarin je constant asana's verandert. Hierdoor verbrand je meer calorieën dan je zou doen met zachtere vormen van yoga. Een uur Vinyasa yoga verbrandt ongeveer 445 calorieën per uur. Een andere goede calorieverbrander is Ashtanga yoga, een vorm van Power yoga. Met 300 calorieën per uur is dit type yoga nergens in de buurt van Bikram in de afdeling voor calorieverbranding, maar het verbrandt nog steeds bijna het dubbele van de calorieën die je zou doen in een Hatha-yogasessie.