Info

Calorieën verbrand in een uur van intens ballet


Ballet vereist grote inzet, kracht en discipline. Een typische balletles omvat oefeningen die bijna elke spier in het lichaam trainen, samen met sprongen en sprongen die uw uithoudingsvermogen evenveel uitdagen als elke trainingsklasse. Een uur intens ballet dansen kan honderden calorieën verbranden, hoewel vele factoren, zoals gewicht, inspanning en de inhoud van je klas, het precieze aantal calorieën beïnvloeden dat je verbrandt.

Gewicht

Je gewicht speelt een belangrijke rol bij het bepalen van hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een activiteit, inclusief balletles. Volgens HealthStatus.com verbrandt een 180-pond danser ongeveer 485 calorieën tijdens 60 minuten intens ballet, terwijl een 110-pond danser 297 verbrandt. Als je gewicht verliest, moet je de intensiteit of lengte van je dans verhogen klasse om door te gaan met hetzelfde aantal calorieën.

Klasse stijl

Alle balletlessen volgen dezelfde basisstructuur en bevatten veel van dezelfde stappen, maar de exacte inhoud van elke klas varieert per leraar. Een klasse met veel grand allegro - hoge, reizende sprongen - vereist meer energie en verbrandt dus meer calorieën dan een die zich richt op langzamere, ingesloten bewegingen. De manier waarop je je balletles van 60 minuten besteedt, telt ook. Een klas met korte danscombinaties met enkele minuten rust tussendoor zal minder calorieën verbranden dan een klas die constant beweegt.

Inspanning en intensiteit

Het niveau van uw balletles speelt ook een rol bij het bepalen van hoeveel calorieën u verbrandt. Geavanceerde en professionele lessen hebben de neiging om langere combinaties en meer reizende stappen te omvatten dan zelfs de meest intense beginnersklassen. Ongeacht je niveau, het maximale uit je dans halen zal resulteren in het verbranden van meer calorieën. Elke stap met doel en energie dansen zal je ook helpen om kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen - belangrijke factoren bij het verbeteren van zowel je conditie als je danscapaciteit.

Andere voordelen

Terwijl ballet calorieën verbrandt, biedt het ook andere fysieke voordelen die u kunnen helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Balletoefeningen bouwen spiermassa op, wat volgens MayoClinic.com helpt het totale aantal calorieën te verhogen dat je verbrandt, zelfs terwijl je rust. De cardiovasculaire uitdaging van een intense balletles kan ook helpen je uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen te verbeteren voor andere calorieënstrainingen.