Info

De beste Ab-oefeningen voor een slechte nek


Traditionele buikoefeningen, zoals crunches en plankgrepen, kunnen een reeds pijnlijke nek belasten. Sommige oefeningen werken aan je buikspieren terwijl je nek recht en uitgerust blijft. Blijf deze oefeningen niet uitvoeren als u nek- of rugpijn ervaart tijdens de training.

Enkelpoots standaards

Ga met je voeten 2 tot 3 inch uit elkaar staan. Buig je linkerknie in een langzame en gecontroleerde beweging en til hem 6 centimeter van de vloer terwijl je je buikspieren aanspant. Houd deze positie vast met je buikspieren 15 seconden vast voordat je je voet weer op de grond legt. Doe in totaal drie herhalingen gedurende 10 seconden op elk been.

Stabiliteit Bal Schouderbrug

Ga op je rug liggen terwijl je je kuiten en enkels bovenop een stabiliteitsbal plaatst. Houd je voeten ongeveer 2 centimeter uit elkaar. Strek je armen langs je lichaam met je handpalmen naar beneden gericht om je evenwicht te bewaren tijdens de oefening. Adem uit en span je buikspieren aan terwijl je je heupen van de vloer tilt tot je benen en lichaam zijn uitgelijnd. Houd deze positie twee seconden vast en adem dan in terwijl je je lichaam op de grond laat zakken met een vertraagde en gecontroleerde beweging. Herhaal deze oefening voor drie sets van acht herhalingen.

Liggend been-heup omhoog

Ga met je rug op de grond liggen en je benen gestrekt. Strek uw armen uit en plaats uw handpalmen plat op de grond om het evenwicht tijdens de oefening te behouden. Span je buikspieren aan tijdens de hele oefening. Adem in terwijl je je knieën buigt en je voeten van de grond opheft, terwijl je tegelijkertijd naar de heupen buigt om je knieën naar je borst te brengen. Je buikspieren doen het werk om je knieën naar je borst te brengen, dus zorg ervoor dat je je benen niet naar je borst zwaait. De beweging is langzaam en gecontroleerd tijdens de hele oefening. Herhaal deze oefening voor drie sets van acht.

Overwegingen

Afhankelijk van de ernst van uw nekaandoening, kan uw arts specifieke trainingsvoorschriften voor uw aandoening hebben. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuwe trainingsroutine uitvoert om verder letsel te voorkomen. Het onjuist uitvoeren van oefeningen kan ook het risico op een blessure verhogen, dus het is het beste om oefeningen met een persoonlijke trainer uit te voeren voordat u ze zelf probeert. Een personal trainer kan ook advies geven om de intensiteit van de oefening te verhogen of te verlagen, afhankelijk van uw fysieke conditie.