Info

Calorieën verbrand op een wenteltrap


Je hebt misschien gemerkt cardio-apparaten in de sportschool met een ronddraaiende trap waarop je continu moet klimmen om de beenkracht op te bouwen en calorieën te verbranden. De ronddraaiende trapmachine biedt een verandering van tempo van de meer gebruikelijke loopband en elliptische machines in de sportschool terwijl een vergelijkbaar aantal calorieën wordt aangestoken. Het exacte aantal calorieën dat je verbrandt tijdens je tocht naar de eindeloze stappen, hangt af van je grootte en intensiteitsniveau.

Numbers

Het aantal calorieën dat u verbrandt op een wenteltrapmachine hangt echt af van uw intensiteitsniveau. Geschat wordt dat je in 30 minuten ergens tussen de 223 en 300 calorieën verbrandt voor een persoon van 150 tot 155 pond. Als je in voetgangerstempo meegaat, brand je dichter bij de onderkant van deze schattingen. Werken op het hoogste niveau van de machine - in een tempo dat aanvoelt als een run - zorgt voor de grootste brandwonden.

Jouw maat

Hoe groter je lichaam of motor, hoe meer energie of calorieën je nodig hebt om het in beweging te houden. Een persoon van 125 pond die een gematigd tempo gaat, verbrandt ongeveer 180 calorieën per 30 minuten op een wenteltrap. Maar als je meer weegt, verbrand je meer. Een persoon van 220 pond kan bijvoorbeeld 266 calorieën in dezelfde 30 minuten verbranden. Een gematigd tempo, zoals opgemerkt door de Centers for Disease Control and Prevention, betekent dat u op een niveau werkt waardoor uw hartslag omhoog gaat en u zweet. Je kunt misschien praten, maar niet vloeiend zingen.

Intervallen

Intervaltraining kan uw calorieverbranding naar een hoger niveau tillen. Het tijdschrift "Shape" zegt dat intervaltraining op de wenteltrap een vrouw van 145 pond kan helpen om tot 10 calorieën per minuut te verbranden. Om intervallen te doen, begin je met een warming-up in een beheersbaar tempo gedurende ongeveer vijf minuten en druk je dan een tot drie minuten in. Deze inspanning van hoge intensiteit zou je ademnood moeten geven. Herstel tussen de duwen even langzamer op een lagere snelheid. Blijf deze intervallen afwisselen gedurende de gewenste trainingstijd.

Calorie Uitlezing

De meeste wenteltrapmachines bieden een calorieverbrandingswaarde op het paneel. Vergeet niet dat deze uitlezing een schatting is en met maar liefst 25 tot 30 procent kan zijn, vertelde John Porcari, een professor in bewegings- en sportwetenschap aan de Universiteit van Wisconsin in La Crosse, in 2010 de "Los Angeles Times". A draaiende trapmachine telt uw verbrande calorieën met behulp van een algoritme bedacht door het bedrijf; je kunt nooit zeker zijn hoe nauwkeurig het algoritme is, tenzij je dezelfde training uitvoert terwijl je wordt gemeten met speciale wetenschappelijke apparatuur.

U kunt de calorieverbrandingsuitlezing echter gebruiken als hulpmiddel om de intensiteit van uw training te meten. Als u 300 calorieën verbrandt in een training van 45 minuten en 400 in de volgende sessie van 45 minuten, kunt u er zeker van zijn dat uw tweede training intenser was. Zelfs als u niet 100 procent zeker kunt zijn van het aantal calorieën dat u verbrandt op de wenteltrapmachine, krijgt u de voordelen van verhoogde beenkracht en minder impact dan hardlopen, wat vriendelijker kan zijn voor uw gewrichten en uw risico op letsel.