Info

Benodigde calorieën en calorie-uitgaven per dag


Een calorie is een metrische energie-eenheid. Calorierijk voedsel vereist meer energieverbruik om te verbranden, terwijl caloriearm voedsel minder energie levert. Of u nu probeert af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen, als u weet wat uw dagelijkse calorie-eisen zijn, kunt u een gezond, uitgebalanceerd dieet en oefenplan ontwikkelen.

Dagelijkse calorie-inname

Gemiddeld hebben gezonde mensen 2000 calorieën per dag nodig. Uw dagelijkse calorie-eisen zijn echter ook afhankelijk van uw leeftijd, gewicht en activiteitenniveau. Vrouwen hebben gemiddeld iets minder calorieën nodig dan mannen, en grotere mensen hebben meestal meer nodig. Als u sedentair bent, heeft u minder calorieën nodig, terwijl zeer actieve mensen meer calorieën per dag nodig hebben om hun lichaamsgewicht te behouden. Uw basaal metabolisme, of BMR, is het aantal calorieën dat u dagelijks nodig hebt om op gewicht te blijven. Een geregistreerde diëtist of arts kan u helpen dit aantal te berekenen.

Calorieën en dieet

Om 1 pond vet te verliezen, moet u ongeveer 3500 calorieën uit uw dieet verwijderen. Dit kan het best geleidelijk worden gedaan. Verlaag uw dagelijkse calorie-inname met 500 calorieën per dag om 1 pond per week te verliezen, of verminder met 1.000 calorieën voor een gewichtsverlies van 2 pond in een week, zegt de website van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, Nutrition.gov. Hoewel het mogelijk is om dit te doen met een dieet of alleen sporten, kunt u uw gewichtsverlies maximaliseren door een dieet te combineren met lichaamsbeweging.

Dagelijkse calorische uitgaven

Uw dagelijkse calorieverbruik is het aantal calorieën dat u dagelijks verbrandt. Zelfs zittende activiteiten, zoals achter een computer zitten, verbranden wat calorieën. Oefening maximaliseert uw dagelijkse calorische uitgaven door uw lichaam te verplichten meer calorieën te verbranden voor energie. Om af te vallen, moeten uw dagelijkse calorische uitgaven hoger zijn dan uw BMR.

Calorische inname wijzigen

Dieet omvat het kiezen van wat voor soort voedsel te eten en het controleren van de dagelijkse calorie-inname. Gezonde diëten bevatten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zodat u voldoende voeding kunt krijgen in de vorm van fruit, groenten en eiwitten zonder overmatige calorieën aan uw dieet toe te voegen. Om uw dagelijkse calorie-inname te verminderen, elimineert u suikerhoudende voedingsmiddelen zoals frisdrank en snoep - ook wel 'lege calorieën' voedingsmiddelen genoemd omdat ze weinig voedingswaarde hebben. Als u probeert aan te komen, kunt u gezonde calorieën aan uw dieet toevoegen door pistachenoten, pinda's en andere eiwitrijke, calorierijke voedingsmiddelen op te nemen.

Middelen