Info

Calorieën verbruikt versus verbruikte calorieën


Het beheren van calorieverbruik versus calorieverbruik is een evenwichtsoefening. Om op gewicht te blijven, aan te komen of af te vallen, is het belangrijk om de calorieën in voedsel en dranken die u eet en drinkt bij te houden in vergelijking met het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens inspanning en dagelijkse activiteit. Voedselverpakkingen en online bronnen kunnen u voorzien van calorische inhoud, maar het is aan u om bij te houden hoeveel u eet en hoeveel u beweegt om er zeker van te zijn dat uw aantallen in evenwicht zijn - u zult misschien verrast zijn om het aantal calorieën te ontdekken in de hoeveelheden voedsel die u eet, maar u kunt ook blij zijn om te weten hoeveel calorieën u tijdens een gemiddelde week kunt verbranden door middel van lichaamsbeweging en dagelijkse activiteit.

Calorieën In, Calorieën Uit

Om uw huidige gewicht te behouden, moet het aantal calorieën dat u binnenkrijgt hetzelfde zijn als het aantal calorieën dat u verbruikt. Als je meer calorieën eet en drinkt dan je verbrandt, zul je aankomen. En als u wilt afvallen, moet u meer calorieën verbranden dan u inneemt. Eén pond staat gelijk aan ongeveer 3500 calorieën, dus als u 1 pond per week wilt verliezen, moet u 500 calorieën meer verbranden dan u elke dag gedurende zeven dagen binnenkrijgt . Deze verhouding kan van persoon tot persoon verschillen. Kies voedingsmiddelen die u de meeste voedingswaarde geven - de gezondste opties moeten uw eerste keuzes zijn.

Lees voedseletiketten

Voedseletikettering is vereist voor de meeste bereide voedingsmiddelen en is vrijwillig voor zogenaamde "conventionele" voedingsmiddelen zoals vis en producten, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Bovendien moeten voedseletiketten die beweren zoals "natriumarm" of "gezond" duidelijke gedetailleerde voedingsinformatie bevatten. Het is de verantwoordelijkheid van de consument om te berekenen of de portiegrootte op het etiket de hoeveelheid is die wordt gegeten. Als je de calorie-invoer en de calorie-uitvoer begint te vergelijken, gebruik dan maatbekers en een schaal om te zien of de portiegrootte op het etiket hetzelfde is als de portiegrootte die je eet - die portie van 6 ounce is misschien niet zo groot als jij denkt van wel.

Oefening

Lichaamsbeweging is een noodzakelijk onderdeel van de algehele gezondheid. Noteer de hoeveelheid tijd die u actief aan die sport besteedt voor meer specifieke informatie over calorieverbruik van uw favoriete sport. Tennis bijvoorbeeld verbrandt ongeveer 500 calorieën per uur, maar als je minstens de helft van dat uur besteedt aan socializen of pauzes nemen, moet je dat in je calorie-input en output-vergelijking in rekening brengen. Een andere manier om te oefenen en een nauwkeurigere telling van uw calorieverbruik te houden, is door cardio-apparatuur thuis of in een sportschool te gebruiken. Cardio-apparatuur, zoals een loopband, elliptische machine of traptrekker, houdt rekening met uw gewicht, weerstandsniveau en duur van de activiteit om u redelijk nauwkeurige informatie te geven over het aantal calorieën dat u verbrandt.

Dagelijkse activiteiten

Neem dagelijkse activiteiten op in uw berekeningen. Bladeren harken, de vloer dweilen of het tapijt 30 minuten stofzuigen zijn manieren om tot 150 calorieën te verbranden. Hoepels schieten met je kinderen of tuinieren gedurende 20 minuten zal ongeveer 100 meer verbranden. Gebruik bij onderzoek naar het aantal calorieën voor dagelijkse verbranding meer dan één bron - het aantal hangt af van uw gewicht. Volgens onderzoek van de Harvard University Medical School bijvoorbeeld, verbrandt een persoon van 125 pond 135 calorieën tijdens het wassen van de auto gedurende 30 minuten, maar een persoon van 185 pond verbruikt 200 calorieën bij dezelfde taak.