Info

Kunnen baloefeningen helpen bij het afvallen?


U moet calorieën verminderen en meer bewegen voor veilig, langdurig gewichtsverlies. U kunt een paar kilo verliezen door alleen calorieën te snijden, maar om meer dan een paar kilo te verliezen en gewichtsverlies te behouden, moet u regelmatige lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine opnemen. Als je niet van hardlopen, fietsen, zwemmen of naar de sportschool gaat, kun je thuis of op kantoor een oefenbal gebruiken. Regelmatige lichamelijke activiteit in combinatie met een vetarm, caloriearm dieet helpt je niet alleen om af te vallen, maar helpt ook je risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes te verminderen.

Een bal kiezen

Selecteer een bal die geschikt is voor u en uw fitnessdoelen. Kies er een waarmee je de stevigheid van de bal kunt aanpassen. De grootte van de bal hangt af van je lengte. Wanneer u op de bal zit, als uw dijen evenwijdig zijn aan de vloer wanneer uw knieën in een hoek van 90 graden zijn gebogen, heeft de bal de juiste maat voor u. Een stevigere bal maakt het balanceren moeilijker voor een effectievere oefening. Beginners, oudere volwassenen en degenen die al jaren sedentair zijn, moeten een grote, zachte bal kiezen.

Vervang uw stoel

Je kunt overdag 30 extra calorieën verbranden als je je bureaustoel inruilt voor een oefenbal. Volgens een studie gepubliceerd in het "European Journal of Applied Physiology" verbrandden werknemers 4 extra calorieën per uur of 30 calorieën per dag, gewoon door op een oefenbal te zitten. Je kunt nog meer calorieën verbranden door beenliften te doen. Activeer uw kernspieren door op een bal met een goede houding te zitten. Plaats uw voeten plat op de vloer op heupbreedte van elkaar. Strek je rug recht en lang door je borst naar voren te duwen en je kin iets naar je borst te laten vallen. Laat je schouders ongeveer een centimeter zakken. Je voelt je kernspieren werken om je lichaam recht en stabiel op de bal te houden. Raadpleeg uw arts voordat u uw bureaustoel inruilt voor een oefenbal, vooral als u last hebt van lage rugpijn, osteoporose of evenwichtsproblemen.

Opdrachten

Oefenballen zijn effectief voor het trainen van je core, inclusief de obliques en de spieren van je onderrug. Je kunt ook een stabiliteitsbal gebruiken om een ​​vetstralende cardiotraining te krijgen terwijl je je core versterkt. Aërobe oefening, ook wel cardio genoemd, verbrandt calorieën, ontploft vet en versterkt uw cardiovasculaire systeem. Als u zweet en uw hartslag is verhoogd, verbrandt u calorieën. Voeg wat cardio-oefeningen toe tussen uw reguliere krachtoefeningen om tijdens uw training nog eens 100 calorieën te verbranden. Doe een set van acht tot 10 crunches van de oefenbal en ga dan rechtop op de oefenbal zitten en jog twee minuten door eerst een voet en dan de andere op te tillen. Na een set van 10 push-ups met oefenballen, ga je op de bal zitten met je voeten bij elkaar om wat ski-schommels te doen. Zwaai je voeten naar rechts en je armen naar links, dan je benen naar links en je armen naar rechts om een ​​herhaling te voltooien.

Veiligheid en onderhoud

Je oefenbal is duurzaam en zal je jarenlang van dienst zijn als je ervoor zorgt. De fabrikant zal u voorzien van een gids voor juiste inflatie voor uw lengte en gewicht. Blaas uw bal op volgens deze instructies. Gebruik uw stabiliteitsbal altijd op een schoon oppervlak. Gebruik uw stabiliteitsbal niet buitenshuis op de grond als er stenen, stokken of andere scherpe voorwerpen zijn die slijtage en perforatie van uw bal kunnen veroorzaken. Was uw oefenbal regelmatig met water en een milde zeep. Plaats uw handen of voeten plat op de vloer op schouder- of heupbreedte uit elkaar voor stabiliteit tijdens het doen van oefeningen.

Aanbevelingen voor lichamelijke activiteit

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention moet je elke week minimaal 150 minuten matige aerobe oefeningen doen of 75 minuten krachtige aerobe activiteit om je gewicht te behouden. Krachttraining moet ook deel uitmaken van uw wekelijkse fysieke fitnessprogramma. Ga op een oefenbal zitten terwijl je crunches doet, of plaats je voeten op een bal terwijl je planken en opdrukoefeningen doet. Om af te vallen, verhoog je de tijd die je besteedt aan trainen, of behoud je je huidige niveau van lichamelijke activiteit en verminder je je calorie-inname.

Middelen