Info

Kunnen balletlessen uw voetbalvaardigheden verbeteren?


Profvoetballers beschouwen ballet al lang als een hulpmiddel om voetbalvaardigheden te verbeteren. Lynn Swann, een voormalig Pittsburgh Steeler en in 2001 in de Pro Football Hall of Fame, beweert dat zijn balletopleiding zijn atletische vaardigheden aanzienlijk heeft verbeterd en hem heeft geholpen een betere voetballer te worden. Net als Swann trainde de voormalige New York Jets-ontvanger Al Toon in dans en gelooft hij dat zijn blootstelling aan ballet indirect heeft bijgedragen aan zijn vaak geweldige optreden op het speelveld. Atletische coaches, balletdocenten en medische professionals zijn het er over eens dat de voordelen van ballettraining voor voetballers talrijk en gevarieerd zijn.

Flexibiliteit

Ballettraining verhoogt de flexibiliteit, wat invloed heeft op het vermogen van een speler om te vloeien, passen, springen en manoeuvreren met een grotere vloeibaarheid. Toon crediteert ballet met zijn verhoogde flexibiliteit en fysiek zelfbewustzijn, eigenschappen waarvan hij beweert dat hij zijn spel heeft verbeterd. Wanneer dansers demi-plies, releves en tendus uitvoeren - oefeningen waarbij de knieën worden gebogen, op de tenen gaan staan ​​en de voeten over de vloer borstelen - maken ze hun knieën, enkels en voeten losser, wat zich vertaalt in grotere behendigheid in sport. Balletoefeningen zoals battement en grand pliГ © - of schoppen en diepe kniebochten - verlengen beenspieren en verhogen de heupflexibiliteit, wat het risico op blessures verlaagt. John A. Bergfeld, medisch adviseur voor de Cleveland Browns, zag minder liesblessures nadat teamleden deelnamen aan een reeks van 12 weken balletlessen. Bergfeld beweert dat ballet leidt tot een verhoogd lichaamsbewustzijn en een groter bewegingsbereik van het heupgewricht, factoren die kunnen helpen om liesbelasting te voorkomen.

Sterkte

Hoe groot ze ook zijn, voetbalspelers missen vaak kracht op een paar belangrijke gebieden, volgens Roni Mahler, een balletleraar die voetbalspelers heeft onderwezen. Mahler beweert dat balletoefeningen spieren helpen versterken die normaal niet het doelwit zijn in een gewichtsruimte. Mahler zegt met name dat het werken in een omgekeerde positie, met de benen naar buiten gedraaid bij de heupen, helpt om kleinere, kwetsbare spieren onder de bilspieren en rond het bekken te versterken. Werken op de ballen van de voeten, zoals balletdansers, vereist betrokkenheid van de kern, kuiten, enkels en voeten, wat de balans en stabiliteit kan verbeteren bij het haasten, draaien en ontwijken.

Precisie en controle

Ballet legt een zware nadruk op precisie, of de juiste plaatsing van het hoofd, armen, handen, benen en voeten. Door meer controle over het lichaam te krijgen en te streven naar fysieke precisie, kunnen voetballers meer zelfbeheersing en zelfdiscipline op het veld ontwikkelen. Bij het werken in een balletbarre moeten studenten op elke spier afgestemd blijven. Wanneer ze naar het midden van de kamer gaan, waar ze complexere bewegingscombinaties uitvoeren, ontwikkelen dansers een snelle, scherpe geest en snel voetenwerk. Ze leren moeiteloos hun gewicht over te dragen en vinden meteen hun nieuwe evenwichtscentrum, vaardigheden die zich vertalen in snelle en nauwkeurige starts en stops op het speelveld.

Overwegingen

Als balletdanser benader je ballet met enige voorzichtigheid. Duw jezelf niet te hard, te snel. Dr. Angela D. Smith, een orthopedisch chirurg, wijst erop dat ballet zijn eigen risico op letsel met zich meebrengt, omdat de eisen van ballet aan flexibiliteit, kracht, snelheid en behendigheid zo extreem zijn. Ballet houdt ook veel herhaling in, wat vaak leidt tot overbelastingsletsels. Om jezelf te beschermen tegen blessures, vind je een klas voor beginners onder leiding van een professioneel opgeleide dansinstructeur die je kan helpen je nieuwe schema te verlichten. Kom altijd op tijd aan voor een goede warming-up en probeer niet te vroeg nieuwe vaardigheden of train niet te agressief. Begin langzaam en neem een ​​of twee lessen per week om je uithoudingsvermogen op te bouwen en je vaardigheden geleidelijk te vergroten. Voordat je je eerste klas bijwoont, doe je wat onderzoek om te bepalen wat je moet dragen, hoe je je kunt voorbereiden en wat je kunt verwachten.