Info

Kan Bench Pressing u helpen maagvet te verliezen?


Bankdrukken is waarschijnlijk een oefening die u puur associeert met het opbouwen van spiermassa in het bovenlichaam en het vergroten van kracht. Verrassend is echter dat bankdrukken je ook kan helpen buikvet te verliezen. Het idee dat je vet uit een specifiek gebied kunt verminderen door het te trainen, is niet waar, maar door het bankdrukken uit te voeren als onderdeel van een routine voor het hele lichaam, kun je calorieën verbranden, slanker worden en een gescheurde maag opbouwen.

Gewichtstraining calorieën

Vet verliezen komt neer op calorieën in versus calorieën uit. Om vet te verliezen, moet u minder calorieën consumeren dan u verbrandt, en training is een effectieve manier om uw calorie-output te verhogen en een groter calorietekort te creëren. Bankdrukken en gewichtheffen zijn over het algemeen niet zo calorisch veeleisend als op cardio gebaseerde activiteiten, maar een uur intensieve weerstandstraining kan nog steeds tussen de 265 calorieën verbranden voor een persoon van 160 pond en 545 calorieën voor een persoon van 240 pond. Dit is vergelijkbaar met low-impact aerobics of honkbal, die beide exact hetzelfde branden.

Bench Press voordelen

Bij bankdrukken gebruik je je borst, schouders en triceps om de bar te bewegen, maar je bilspieren, hamstrings, bovenrug en kern werken ook om je stabiel te houden. Het gebruik van zoveel spieren betekent dat je volgens de krachttrainer Mike Robertson meer calorieën verbrandt en een groter effect op je metabolisme krijgt dan met een enkele gewrichtsbeweging zoals vliegen. Door je routine te baseren op verbindingen met meerdere gewrichten geeft je training een hogere metabole verbranding, wat leidt tot sneller vetverlies, volgens trainer Chad Waterbury.

Hormonale reactie

Bij het tillen van gewichten produceert je lichaam extra hormonen zoals testosteron en menselijk groeihormoon, volgens Charles Poliquin van het Poliquin Performance Center. Beide helpen je lichaam om vet efficiënter te verbranden. Het melkzuur dat wordt geproduceerd bij het tillen van gewichten dichtbij het punt van spierfalen leidt ook tot een verhoogde productie van vetverbrandende hormonen, voegt Poliquin toe.

Vetverlies programmeren

Gewoon een paar bankdrukken toevoegen hier en daar zal niet veel doen voor het verliezen van maagvet, maar als onderdeel van een uitgebalanceerde routine zal de bankdrukken u helpen slanker te worden. Voer driemaal per week bankdrukken uit als onderdeel van een totale lichaamstraining voor drie tot zes sets van vijf tot 10 herhalingen. Til zo zwaar mogelijk op terwijl je nog steeds een perfecte vorm behoudt en verhoog het gewicht of de herhalingen of verminder je rust elke sessie. Voeg andere samengestelde bewegingen, zoals squats, lunges, deadlifts en rijen, toe aan je sessies en combineer je trainingsschema met een caloriearm dieet.