Info

Kun je elke dag calisthenics doen?


Calisthenics-trainingen zijn een handige manier om een ​​volledige lichaamstraining te krijgen terwijl u calorieën verbrandt en spieren opbouwt. Afhankelijk van welke oefeningen je toevoegt aan je routine en hoe intensief je ze uitvoert, kan het elke dag doen van gymnastiek repetitieve stressletsels veroorzaken. Door de oefeningen die je doet en hoe je ze uitvoert te veranderen, kun je de negatieve effecten van het trainen met gymnastiek elke dag verminderen.

Opdrachten

Met gymnastiek heb je tientallen oefenopties, waaronder situps, pushups, squats, lunges, jumping jacks, crunches, dips, butt kicks, burpees en bergbeklimmers. Crunches zijn variaties van situps die verschillende bewegingen gebruiken om je rectus abdominis en obliques te richten. Dips vereist dat je jezelf met behulp van je armen laat zakken en tegen een bank of bank opheft. Je kunt joggen of op zijn plaats rennen of twee trappen tegelijk op en af ​​rennen voor extra cardio- en spieropbouw.

Gevolg

Een ding om te overwegen bij het uitvoeren van gymnastiek is de hoeveelheid impact die de oefening veroorzaakt. Elke keer dat je tijdens een oefening de grond verlaat en weer op je voeten landt, creëer je impact op je rug, knieën, heupen en enkels. Springende jacks, kontschoppen, op hun plaats springen terwijl je je knieën omhoog brengt, burpees, karateschoppen en springtouw geven impact aan je trainingen. Een 160-pond persoon kan 861 calorieën verbranden tijdens een uur touwtje springen, vergeleken met slechts 438 calorieën op een roeimachine, volgens MayoClinic.com. 60 minuten springtouw zullen je lichaam echter stoten als je volle gewicht de grond raakt na elke sprong, terwijl een roeitraining geen impact heeft.

Intensiteit

Wanneer u gymnastiek met een hoge intensiteit uitvoert, kunt u uw spieren na slechts enkele minuten vermoeid raken. Als je gymnastiek zoals push-ups, dips en crunches langzaam uitvoert, waarbij je elke keer spierkracht gebruikt om jezelf te verlagen en te verhogen, zul je je spieren vermoeid raken. Als je je oefeningen op hogere snelheden uitvoert, met behulp van momentum en zwaartekracht om je lichaam te helpen verhogen en verlagen, zul je minder spierkracht gebruiken, maar je hartslag verhogen door een groter aantal herhalingen. Het uitvoeren van high-impact oefeningen, degenen die aanzienlijke spierinspanning vereisen of ze met een zeer hoge hartslag doen, staan ​​u misschien niet toe om elke dag een gymnastiektraining uit te voeren zonder te veel stress op uw lichaam te creëren.

Verspreid uw trainingen

Voer niet elke dag dezelfde gymnastiektraining uit als u stress op uw lichaam wilt minimaliseren en een plateau wilt voorkomen dat ervoor kan zorgen dat uw calorieverbranding afneemt. Wissel je dagelijkse trainingen af ​​om je de ene dag op cardio te concentreren met minder spierkracht, en focus je de volgende dag op meer intense spieropbouwende oefeningen. Wissel oefeningen met een hoge impact af met oefeningen met een lage impact gedurende de week om te voorkomen dat uw gewrichten te zwaar worden belast. Overweeg een halter- of weerstandsbandtraining toe te voegen aan uw schema om uzelf een pauze te geven van dagelijkse gymnastiektrainingen. Je richt je op veel van dezelfde spieren als bij gymnastiek en krijg dezelfde cardio- en spieropbouwende voordelen.