Info

Kun je calorieën verbranden door te buigen?


Het strekken van je spieren verbrandt wel wat calorieën, en er is eigenlijk een naam voor dit soort oefeningen: isometrics. Isometrische gegevens alleen zijn echter niet voldoende om aanzienlijk gewichtsverlies te veroorzaken. Als je serieus vet kwijt wilt, maak dan een meervoudig plan met een caloriearm dieet, regelmatige aerobe activiteit en krachttraining, zoals isometrie, gewichtstraining of gymnastiek - waaronder lichaamsgewichtoefeningen zoals pushups, pull-ups, squats en crunches.

Isometrische buiging

Wanneer u een arm, been of ander lichaamsdeel stilhoudt terwijl u de spier buigt, voert u een isometrische oefening uit. Je kunt bijvoorbeeld een isometrische borstpers uitvoeren door je handen voor je te vouwen en je handpalmen tegen elkaar te duwen om je borstspieren te buigen. Wanneer je een yogapose vasthoudt, voer je ook isometrie uit omdat je spieren worden gebogen terwijl je stilhoudt. Een barbell-borstpers is daarentegen een isotone oefening omdat je spieren langer en korter maakt door je gewrichten te buigen terwijl je buigt.

Calorieën

Het aantal calorieën dat u tijdens het buigen verbrandt, is afhankelijk van de gebruikte spieren en de duur van de oefening; het is echter onwaarschijnlijk dat buigen een groot aantal calorieën verbrandt. Dertig minuten Hatha-yoga, zwaar gebaseerd op isometrie, verbrandt ongeveer 150 calorieën als je 155 pond weegt. Een pond vet is ongeveer 3500 calorieën - dus alle andere dingen gelijk, het zou bijna twee dozijn sessies duren om een ​​pond te verliezen. Elk klein beetje kan echter helpen, en het tijdschrift "Shape" beveelt aan om spieren elk uur vijf minuten aan uw bureau te buigen om de dagelijkse calorieverbranding te stimuleren.

Calorieën verbranden

Voor maximale calorieverbranding, doe de meeste dagen van de week aan aerobe oefeningen. Hardlopen is een goede keuze; op 155 pond verbrand je ongeveer 300 calorieën in 30 minuten op 5 mph, of ongeveer 370 calorieën op 6 mph. Als je de crawlslag 30 minuten zwemt, verbrand je ongeveer 400 calorieën bij hetzelfde gewicht. Andere efficiënte calorieverbrandende activiteiten zijn onder meer fietsen, karate uitvoeren, touwtjespringen en racquetball spelen.

Overwegingen bij het buigen

Buigen is misschien geen efficiënte calorieverbrandende activiteit, maar het bouwt wel wat spierkracht op. Artsen adviseren vaak isometrische oefeningen voor patiënten in fysieke revalidatie, volgens MayoClinic.com. Ze merken echter ook op dat isometrie niet zo effectief is voor het opbouwen van kracht als het tillen van gewichten of het uitvoeren van andere isotone oefeningen. Isometrie kan ook gevaarlijk zijn als u een hartaandoening of hoge bloeddruk heeft, omdat de drastische verschuiving in spierspanning ervoor zorgt dat uw bloeddruk stijgt. Raadpleeg uw arts voordat u aan een nieuwe trainingsroutine begint.