Info

Kunt u omvangrijk worden met 10-pond halters?


U zult niet volumineus worden als u altijd dezelfde weerstand gebruikt. Om volumineus of spierhypertrofie te worden, is een systematische benadering van lichaamsbeweging vereist. Het is ook essentieel om je lichaam voorbij te duwen wat comfortabel is. En na een tijdje zullen die 10-pond halters gemakkelijk zijn, en je zult niet groter worden.

Dikke spieren krijgen

Het is niet zo gemakkelijk om grote spieren te krijgen. Het feit dat je zware gewichten optilt, betekent niet dat je spieren automatisch omvangrijk worden. Spierhypertrofie is een toename van de massa en het dwarsdoorsnedegebied die het gevolg is van lichaamsbeweging - met name weerstandstraining. Deze veranderingen treden in de loop van de tijd op. Het kan maanden of zelfs jaren duren om dikke spieren te krijgen, zoals een bodybuilder. En hoewel halters van 10 pond kunnen worden gebruikt, zul je er uiteindelijk aan wennen en ze zullen je lichaam niet dwingen om te veranderen.

Overbelastingsprincipe

Overbelasting is een essentieel onderdeel van een spierhypertrofie-oefenprogramma. Het verwijst naar het toewijzen van een training of trainingsregime met een hogere intensiteit dan u gewend bent, volgens de National Strength and Conditioning Association. Zonder overbelasting bent u aanzienlijk beperkt in uw vermogen om spierweefsel op te bouwen. Wanneer u voor het eerst met uw trainingsprogramma begint, merkt u mogelijk dat de 10-pond halters erg uitdagend zijn - en u ziet wat initiële spiergroei. Maar zonder je lichaam voortdurend te overbelasten, zul je platvallen.

Progressie

Het principe van progressie is ook belangrijk, en kan worden beperkt door uw gebruik van 10-pond halters. Progressie van uw trainingsprogramma bevordert de voordelen van training op lange termijn, zoals grotere spieren. Na verloop van tijd moet uw trainingsintensiteit geleidelijk harder worden om positieve veranderingen in uw lichaamsbouw te stimuleren. Het is moeilijk om je programma te verbeteren als je je aan dezelfde halters houdt. Voeg zwaardere gewichten toe om je lichaam te veranderen.

Tips en overwegingen

Atleten met grote spieren gebruiken niet altijd maar één soort gewicht of hetzelfde gewicht. Ze veranderen voortdurend de oefeningen die ze uitvoeren, de tools die ze gebruiken en het weerstandsniveau om hun lichaam te verbeteren. Probeer verschillende weerstandstrainingstools zoals halters, plaat-geladen apparatuur of zelfs banden en machines om spiergroei te stimuleren. Je voeding is ook de sleutel tot het groeien van spierweefsel. Je moet iets meer calorieën eten om volumineus te worden. Inzicht in de rol van eiwitten, koolhydraten en zelfs vet zijn essentieel voor spiergroei.