Info

Ab Oefeningen die je maag niet naar buiten duwen

Ab Oefeningen die je maag niet naar buiten duwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je hard hebt gewerkt aan het afstellen van je buikspieren, gaat het misschien niet zoals gepland. Je bent misschien gegaan van situps en crunches op de mat tot het gebruik van een stabiliteitsbal, een opblaasbare balanstrainer of zelfs een geweigerde bank. Dus waarom is je buik rond in plaats van plat? Je doet misschien de verkeerde oefening of doet de juiste oefeningen op de verkeerde manier.

Transversale buikspieren

De meeste buikspieroefeningen werken, wanneer correct uitgevoerd, de rectus abdominis. Dit is het wasbord, of six-pack, spier die loopt door je midden. Een diepere spier - de dwarse buikspieren - fungeert echter als een binnenkorset dat je midden omhult. Oefeningen die gericht zijn op de dwarse buikspieren zullen uw maag naar binnen trekken in plaats van eruit te duwen.

Uithollen of vacuüm

De eerste stap is leren hoe u zich precies op uw dwarse buikspieren kunt richten. U kunt dit doen met een oefening die bekend staat als uithollen of een buikvacuüm creëren. Deze kunnen in knielende positie worden gedaan, maar het is gemakkelijker om je rug en bekken op één lijn te houden als je op een mat ligt met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Druk je rug in de mat en haal diep adem, waarbij je je buik vergroot in plaats van je borst. Adem langzaam uit terwijl je je buikspieren aanspannen zodat je maag leegloopt. Ga dan voorbij de neutrale positie en probeer je navel naar je ruggengraat te trekken. Dat trekken in je buik is wat je wilt bereiken met al je buikwerk. Doe een paar hiervan vóór elke ab-sessie ter herinnering.

Crunch en Jackknife

Zonder een sterke dwarse buikspieren, kan dat nietje van een training, de situp, je maag tijdens de uitvoering naar buiten duwen. Sla in het begin de situp over en ga voor oefeningen die in het midden tekenen. Dit zijn crunches en twist crunches, ook wel krullen genoemd, omdat je je bovenlichaam van de mat krult en tegelijkertijd je bekken kantelt. Een meer geavanceerde oefening is het jackmes, waarbij je je romp van de mat tilt, je nek en bekken op één lijn houdt, terwijl je tegelijkertijd je knieën naar binnen trekt.

Uitvoering boven snelheid

Niet alleen is er geen echt voordeel om snelle ab-oefeningen uit te pompen, momentum zal je door een groot deel van de beweging dragen, waardoor het minder effectief is. Een langzame en gecontroleerde beweging helpt je je te concentreren op de juiste spieren en ademhalingstechnieken zodat je je maag niet naar buiten duwt. Het zal ook je spieren meer uitdagen. Je zult waarschijnlijk merken dat je veel minder crunches kunt doen als je ze langzaam doet, maar elke crunch zal effectiever zijn in het trekken van je maag in plaats van eruit te duwen.Opmerkingen:

 1. Charon

  We zullen leven.

 2. Montague

  Pure waarheid!

 3. Hrusosky

  This is the simply beautiful phrase

 4. Lailoken

  I pass the New Year's baton to you! Congratulate your fellow bloggers!

 5. Izsak

  Ik bedoel, je hebt niet gelijk.Schrijf een bericht