Info

Kan dansen gedurende 30 minuten per dag je helpen af ​​te vallen?


Wanneer je uitgeput bent van de dagelijkse jog, de elliptische machine en de cardio-boksen, schud je je buit om een ​​paar kilo te verliezen. Hiphop, Horton en ballet zijn expressieve trainingen die calorieën eten. Trek dus je gympen aan, doe je puntschoenen aan en raak de dansvloer om je hartslag te verhogen en in vorm te komen.

Verplaats het en verlies het

Een manier om uw gewicht te verlagen is door uw aerobe activiteit te verhogen, en een aangename manier om dat te doen is dansen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt ten minste 150 minuten per week aan matige intensiteitsoefeningen aan, waardoor uw hart sneller gaat kloppen en u harder gaat ademen. Aërobe activiteit moet minimaal 10 minuten per keer duren voor basisfitness, maar het toevoegen van minuten en het verhogen van de intensiteit zal de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en meer calorieën verbranden. U moet elke dag 500 extra calorieën afwerken om elke week een pond te verliezen. Een dagelijks half uur dansen is krachtige, langdurige oefening die op je schaal kan verschijnen als een bevredigend gewichtsverlies.

Spieren van Mambo

Regelmatige dans bouwt spiermassa op en spieren verbranden calorieën, zelfs wanneer u niet actief bent. Balletstangen en middenoefeningen tonen en versterken de spieren die nodig zijn voor beenverlengingen, sprongen en sprongen. Jazz werkt je benen en core voor die bochtige en spectaculaire bochten en sexy shimmies. Hiphop en stappendansen bouwen spieren op voor explosieve bewegingen en zeer intens uithoudingsvermogen. Een half uur - of meer - van elke dag tonen je lichaam en stimuleert je metabolisme. De Mayo Clinic wijst erop dat spiermassa meer calorieën verbruikt dan vetweefsel en een belangrijke bijdrage levert aan gewichtsverlies.

Calorieën dansten weg

Hoeveel u verliest, hangt af van uw gewicht, leeftijd, geslacht, lichaamstype en dansstijl, maar u kunt een schatting maken van het aantal verbrande calorieën tijdens een 30 minuten durende dansles of aerobe danstraining. Volgens fatburn.com, bijvoorbeeld, zal een persoon van 150 pond gemiddeld ongeveer 233 calorieën per half uur gebruiken om hiphop te doen; 154 calorieën voor disco, step-dancing of polka; 103 calorieën voor vossendraf, tango en mambo; 164 calorieën voor ballet, modern, jazz en tap; en 221 calorieën voor aerobe dans, een cardioklasse. Omdat de meeste lessen tussen de 45 minuten en een uur of langer duren, kan je calorieverbruik van dansen oplopen.

Dansles zonder blessures

Laat letsel je niet van de dansvloer of weg van je dagelijkse samba-sessie houden. Warm altijd op voordat je gaat dansen, net zoals bij elke aerobe of krachttraining. Leer de juiste afstemming en hoe je bewegingen van een professional uitvoert - veel dansstudio's hebben open lessen voor beginners. Lessen, zoals stijldansen, bieden oefenmomenten terwijl je de stappen onder de knie hebt. Vergeet niet dat dans volgehouden moet worden om aerobisch te zijn. Een stop-en-startles verhoogt uw hartslag mogelijk niet voldoende om gunstig te zijn voor gewichtsverlies. Dance Magazine zegt dat zelfs professionele dansers voorzichtig moeten zijn met intensieve en impactvolle oefeningen. Neem contact op met uw arts als u gezondheidsproblemen of een medische aandoening heeft voordat u zich in breakdance of een Bollywood-les stort.