Info

Hoe kan ik bepalen welke maat golfclubgrepen ik moet gebruiken?


De grip van een golfclub is het kritieke punt waar de zwaaikracht die door uw lichaam wordt gegenereerd, naar de club wordt overgebracht en langs de schacht naar de bal stroomt. Zonder een goede clubgrip verlies je kracht en heb je minder controle over de vliegbaan van de bal. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om de gripmaat te bepalen die geschikt is voor uw handen.

Maatnormen

De afmetingen van de golfgrepen zijn variaties van een standaard gripmaat in de detailhandel die past bij de gemiddelde speler. Maten voor spelers met kleinere dan gemiddelde handen worden uitgedrukt als een negatief getal dat het aantal inches kleiner dan standaard aangeeft; de twee meest voorkomende kleine formaten zijn min 1/32 inch en min 1/64 inch. Gripgroottes voor spelers met grotere dan standaardhanden worden uitgedrukt als positieve fracties van een inch, beginnend bij plus 1/64 inch en oplopend tot plus 1/8 inch en groter.

Middelvinger lengte

Voor de meeste golfers geeft de lengte van uw middelvinger een sterke indicatie van de clubgripgrootte die u moet gebruiken. Noteer met behulp van een liniaal of meetlint de afstand van de punt van de middelvinger van uw dominante hand tot het punt waar de vinger verbinding maakt met de palm. Als uw middelvinger tussen de 2 3/4 inch en 3 inch lang is, is een standaardgreep waarschijnlijk geschikt. Voor elke kwart inch dat uw vingerlengte buiten het standaardbereik valt, moet u 1/64 inch opvulling toevoegen of aftrekken van de standaard gripmaat.

Palmmaat

Als u bijzonder lange of korte vingers heeft in vergelijking met de rest van uw hand, of als uw middelvinger ongewoon lang of kort is in vergelijking met de rest van uw vingers, kan het meten van de grootte van uw handpalm een ​​nauwkeuriger beeld geven van de greepmaat die u moet gebruiken. Meet de lengte van uw dominante handpalm vanaf het polsgewricht tot de basis van de middelvinger. Een afmeting van 3 3/4 tot 4 inch vertegenwoordigt een palmmaat geschikt voor een standaard grip. Als uw handpalm buiten dit bereik valt, is de methode om te bepalen welke maatgrip u moet gebruiken dezelfde als voor de middelvingerlengte; voeg voor elke kwart inch buiten het standaardbereik 1/64 inch vulling toe of trek deze af van de standaardgrip.

Golfhandschoenmaat

Als je niet de tijd of apparatuur hebt om je handen te meten, biedt de maat van de golfhandschoen die je draagt ​​een eenvoudige methode om te bepalen welke maat grip je moet gebruiken. Als je cadet extra grote of extra grote handschoenen draagt, heb je waarschijnlijk een extra grote grip nodig die plus 1/8 inch of meer extra gripvulling toevoegt. Als je een grote of cadet grote handschoen draagt, heb je waarschijnlijk een iets te grote grip nodig met extra 1/64 tot plus 1/16 inch gripvulling. Spelers die middelgrote of middelgrote handschoenen dragen, kunnen doorgaans golfgrepen van standaardformaat gebruiken, en spelers die handschoenen in de maat small of junior size dragen, hebben een grip nodig met een omtrek van minimaal 1/64 inch minder dan normaal.