Info

Kunnen dode liften op de kalveren werken?


Deadlifts zijn zo eenvoudig als het gaat om te oefenen. Je pakt een stang en tilt deze van de grond tot je helemaal rechtop staat. Deze eenvoudige beweging werkt bijna alle belangrijke spieren van uw lichaam, inclusief uw kuiten. De reden voor de grote betrokkenheid van spieren is te wijten aan veel gezamenlijke acties die plaatsvinden in je heupen en enkels, om er maar een paar te noemen. Met een paar aanpassingen aan de deadlift, kunt u de activiteit aan uw enkelgewricht verhogen en dus verder werken aan de kuiten.

Eerste fase van Deadlift

De belangrijkste gewrichtsacties die optreden tijdens de deadlift zijn heupflexie en extensie, knieflexie en extensie, en dorsiflexie van de enkel en plantarflexie. Wanneer je de stang van de grond tilt, moeten je heupen, knieën en enkels recht worden. Dit is het verlengstuk van de beweging. Merk op dat enkelplantarflexie een unieke term is die extensie van de enkel betekent. Je spieren trekken concentrisch samen of verkorten tijdens deze eerste fase van de deadlift.

Tweede fase van Deadlift

Zodra u volledig rechtop staat, moet u de halter van de grond laten zakken. Om dit te doen, moet je je heupen, knieën en enkels buigen. Dit is het flexiedeel van de beweging, of dorsiflexie in het geval van de enkels. Tijdens deze tweede fase worden uw spieren langer en dus uitgerekt.

Kalf activering

De hoofdspieren van uw kalveren zijn de gastrocnemius en de soleus. Beide werken om je enkels te plantenarflex. De gastrocnemius speelt ook een rol bij knieflexie, dus deze wordt ingekort wanneer u uw knieën buigt tijdens de deadlift. Beide spieren werken tijdens de deadlift, maar de soleus is meer betrokken vanwege de verkorting van de gastrocnemius wanneer je je knieën buigt. Het kan dus niet volledig samentrekken als een plantarflexor.

Tweaks voor de kalveren

Je soleus krijgt behoorlijk wat werk als je deadlifts doet, de gastrocnemius minder. Om de activering van beide kuitspieren te verhogen, moet u een tweak aan de deadlift toevoegen. Tijdens de eerste fase, terwijl u de balk van de grond tilt, moet u op uw tenen gaan staan ​​als u bijna helemaal rechtop staat. Probeer zoveel mogelijk op te staan ​​om je kuiten maximaal te samentrekken. Houd de piekcontractie één tot twee seconden vast. Om ervoor te zorgen dat u uw evenwicht niet verliest tijdens het opstaan ​​op uw tenen, houdt u uw lichaam zo recht mogelijk en uw nek in een neutrale staat. Kijk altijd vooruit, nooit omhoog of omlaag, om je evenwicht te bewaren.