Info

Kun je elke dag 50 pushups en situps doen?


De Mayo Clinic suggereert ten minste 30 minuten matige lichaamsbeweging per dag, waarbij ten minste twee van die dagen krachttraining omvatten. Pushups en situps worden beide beschouwd als effectieve en kostenefficiënte krachttrainingsoefeningen, alleen niet voor een dagelijkse activiteit. Wanneer u zich concentreert op het opbouwen van de spieren met krachttraining, is een goede hersteltijd voor uw spieren even belangrijk.

Voordelen van krachttraining

Het is gebleken dat krachttraining het metabolisme van uw lichaam stimuleert, de bloedcirculatie verhoogt en de kwaliteit van leven voor oudere personen verbetert, waardoor ze dagelijkse activiteiten met meer comfort en vertrouwen kunnen doen. Het verhoogt ook de testosteronniveaus bij mannen van oudere leeftijd. De American Council on Exercise beveelt aan zich tweemaal per week op elke spiergroep te richten en vervolgens minimaal twee dagen herstel per spiergroep toe te staan ​​voordat die groep opnieuw wordt gebruikt. Het herhaaldelijk werken van een spiergroep, zonder voldoende rust, kan leiden tot letsel en spiervermoeidheid.

Opdrukken

De push-up is een effectieve oefening waarvoor geen lidmaatschap van fitnessapparatuur of sportschool vereist is. Er zijn talloze variaties van push-ups, van aangepaste push-ups op je knieën voor beginners tot eenarmige push-ups voor de meer gevorderde atleet. Pushups werken op uw bovenlichaam, inclusief uw borst, rug, armen, schouders, triceps, benen en nek. Pushups worden gedaan in buikligging, waardoor de kernsterkte wordt vergroot en een goede houding wordt bevorderd. Pushups verhogen ook de botsterkte, waardoor de kans op osteoporose wordt verkleind.

Sit ups

Situps worden beschouwd als een klassieke kernversterkende oefening. Het verbeteren van de kernkracht helpt bij uw dagelijkse activiteiten door de spieren rond uw romp en bekken te trainen om samen te werken, waardoor een betere balans en stabiliteit mogelijk wordt. Je kernspieren bestaan ​​uit je bekken, onderrug, heupen en buikstreek. Zwakke kernspieren kunnen de bewegingsmogelijkheden in uw armen en benen beïnvloeden; uw vermogen om te buigen, tillen, draaien of draaien verminderen en dagelijkse basisactiviteiten uitvoeren die u thuis of op het werk nodig hebt; en leiden tot slopende pijn in de onderrug. Harvard Health Publications waarschuwt dat hoewel het creëren van een sterke kern belangrijk is voor de dagelijkse gezondheid, overbelasting van je buikspieren door ze elke dag te oefenen, verwondingen kan veroorzaken en je toekomstige vooruitgang kan beïnvloeden.

Gevolgtrekking

Het doen van pushups en situps zal je sterker maken, maar zoals met alle goede dingen, alles met mate. Als u ze elke dag doet, kan dit letsel veroorzaken en uw fitnessreis belemmeren. Vergeet niet om uw lichaam rusttijden toe te staan ​​tussen elke spiergroep voor herstel en spiergroei. De Mayo Clinic beveelt een uitgebalanceerd fitnessprogramma aan dat bestaat uit ten minste twee dagen per week krachttraining, 150 minuten per week matige cardiovasculaire activiteit of 75 minuten per week krachtige activiteit en flexibiliteitstraining om u de beste gezondheidsvoordelen te bieden.