Info

Kun je elke dag je armspieren trainen?


Als je kracht of grootte in je armspieren wilt ontwikkelen, moet je niet alleen een geschikt trainingsprogramma volgen, maar moet je je spieren ook de hoeveelheid rust gunnen die ze nodig hebben om te herstellen. De hoeveelheid vrije tijd die ze nodig hebben, is afhankelijk van je trainingsstatus en het volume van je trainingen.

Gewicht training

Wanneer je gewichten optilt, zet je je armspieren onder stress. De weerstand daagt je armspieren uit en kan kleine weefselscheuren veroorzaken, vooral tijdens trainingen met een groot volume. Dit type schade is belangrijk voor het stimuleren van het spierontwikkelingsproces. Als u een krachttraining zou doen terwijl u een te licht gewicht gebruikt, zou het benodigde stressniveau voor kracht- of grootteverbeteringen ontbreken.

Het belang van rust

De schade die je armspieren lijden na je training met gewichtstraining is noodzakelijk en normaal. De rustperiode tussen de trainingen geeft uw spieren tijd om te genezen en zich aan te passen. Dit is hoe je spieren groeien en de hoeveelheid kracht verhogen die ze kunnen produceren. Als u uw armspieren niet voldoende laat rusten tussen de trainingen door, beperkt u uw ontwikkelingen.

Passende rustperiode

De hoeveelheid rust die uw armspieren nodig hebben tussen de trainingen, hangt af van het volume van uw trainingsprogramma. Als je een beginnende lifter bent, hebben je armspieren ongeveer 48 uur hersteltijd nodig, volgens Keith E. Cinea van de National Strength and Conditioning Association. Dit zou betekenen dat u een schema van maandag, woensdag en vrijdag zou kunnen volgen. Meer geavanceerde lifters die een groot volume armtrainingen voltooien, wat betekent dat een groter aantal oefeningen, sets en herhalingen voor elk van je armspieren nodig is, hebben 72 uur rust nodig. Een schema van maandag en donderdag zou passend zijn.

Effectief herstel

Hoewel je armspieren 48 tot 72 uur rust nodig hebben tussen je trainingen om je gewicht te trainen, betekent dit niet dat je absoluut niets doet tijdens je vrije dagen. Actief zijn op je vrije dagen zal je spierherstel vergemakkelijken. Deelname aan oefeningen met lage intensiteit, zoals een lichte jog, verhoogt de bloedstroom en helpt zo uw spieren te genezen. Bovendien zal het krijgen van voldoende slaap en het consumeren van voldoende water tijdens uw vrije dagen helpen bij het herstel van uw armspieren.