Info

Kan Ginger uw metabolisme helpen?


Metabolisme is het complexe proces waarbij het lichaam voedsel omzet in brandstof, en het heeft grote invloed op hoe efficiënt en snel calorieën worden verbrand. Gember staat bekend om zijn thermogene eigenschappen, wat betekent dat het de lichaamstemperatuur enigszins verhoogt terwijl het wordt verteerd, volgens 'Digest'. Deze eigenschap kan de sleutel zijn om de metabolische voordelen van gember te ontsluiten, hoewel onderzoek over het onderwerp schaars is en niet doorslaggevend. Hoewel er geen definitieve resultaten zijn die gember verbinden met een verhoogde stofwisseling, is de wortelstok een veelzijdig kruid met andere geverifieerde voordelen.

Gember en metabolisme

Een recente pilotstudie, gerapporteerd in 2012 in het tijdschrift "Metabolisme," onderzocht claims dat het consumeren van gember niet alleen de energie-uitgaven maar ook de eetlust beïnvloedt, met de mogelijkheid om het risico op gezondheidsproblemen bij een groep mannen met overgewicht te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die gember consumeerden, grotere niveaus van thermogenese vertoonden - het verwarmende effect van energie geproduceerd door het metaboliseren van voedsel in het lichaam - en meldden lagere niveaus van honger. Terwijl ze aandrongen op verdere wetenschappelijke studies over het onderwerp, concludeerden de onderzoekers voorzichtig dat gember een nuttig hulpmiddel zou kunnen zijn bij het beheren en afvallen.

Gemberverbruik

Er zijn veel manieren om je gemberinname te verhogen. Volgens het National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) is gember verkrijgbaar in wortelvorm, zowel vers als gedroogd, samen met tabletten, capsules en vloeibare extracten. Wanneer mogelijk, is het het beste om te zoeken naar verse gemberwortel die kan worden gesneden en vervolgens kan worden verwerkt in koken en zelfs in drankjes. Hoewel het consumeren van gember doorgaans zeer weinig bijwerkingen heeft, adviseert de NCCAM dat gember in poedervorm soms wordt geassocieerd met brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en misselijkheid. De “Dr. Oz Show” beveelt aan om verse plakjes gember te laten weken met groene thee om de stofwisseling op gang te brengen en het lichaam te helpen koolhydraten beter te verwerken.

Andere gezondheidsvoordelen

Het meest bestudeerde gezondheidsvoordeel van gember zijn de eigenschappen van antinausea. Onderzoekers hebben ontdekt dat gembersupplementen zelfs helpen bij het verminderen of elimineren van de brute misselijkheid veroorzaakt door chemotherapiebehandelingen, volgens Brent A. Bauer, M.D., van de Mayo Clinic. Geregistreerde diëtist Joy Bauer vertelde ook aan Fitness Magazine dat gember ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Op deze manier kan gember indirect invloed hebben op het metabolisme door u te helpen spierpijn te verminderen en weer aan het sporten te gaan, omdat oefening de zekere manier is om vetverbrandingsprocessen in het lichaam te versnellen. Een studie uit 2006, gepubliceerd in 'Toxicology Mechanisms and Methods', onderzocht de effecten van gember op door laboratorium geïnduceerde colorectale kanker bij ratten en ontdekte dat het supplement het risico op kanker minimaliseerde door zijn antioxiderende en cholesterolbestrijdende eigenschappen.

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel het in het algemeen als een veilig supplement wordt beschouwd, waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration tegen het consumeren van grote hoeveelheden gember. De FDA merkt op dat de kans op bijwerkingen toeneemt met hogere gemberdoses. Volgens Drugs.com hebben klinische proeven waarbij de effecten van gember worden getest hoeveelheden gebruikt die variëren van 250 mg tot 1 g, met doses die drie tot vier keer per dag worden herhaald.