Info

Kun je twee keer per dag meer calorieën verliezen?


Hardlopen is een populair tijdverdrijf dat veel mensen vrij serieus nemen; zoals Olympisch hardloper Steve Prefontaine ooit zei: "De meeste mensen rennen om te zien wie het snelst is. Ik ren om te zien wie het meeste lef heeft." Een andere reden om te rennen - in een race of anderszins - is om calorieën te verbranden. Van sneller hardlopen tot vaker hardlopen, er zijn veel manieren om meer calorieën te verbranden. Raadpleeg een arts voordat u begint met een hardloop- of gewichtsverliesprogramma.

Variabelen voor verbrande calorieën tijdens het hardlopen

De hoeveelheid calorieën die je tijdens het hardlopen verbrandt, is sterk afhankelijk van het tempo van je run, je gewicht en de duur van je run. Langere runs, hogere snelheden en een zwaarder lichaamsgewicht zullen de snelheid van calorieverbranding verhogen. Wanneer je langere tijd hardloopt, jezelf sneller voortbeweegt of veel weegt, moet je lichaam harder werken om je loopsnelheid te behouden. Wanneer je lichaam harder werkt, verbruikt het meer calorieën. Als je meer calorieën verbruikt dan je verbruikt, verlies je gewicht.

Aantal calorieën verbrand op een typische run

Hardlopen is een efficiënte calorieverbrandende oefening. Als je 180 pond weegt en een uur lang 12 minuten per mijl hardloopt, verbrand je 686 calorieën. Als je een uur hardloopt met een snelheid van 8 minuten per mijl, verbrand je 1.072 calorieën. In termen van calorieverbranding is hardlopen gunstig in vergelijking met activiteiten zoals lichte tot matige intensiteit gewichtheffen, die 257 calorieën per uur verbrandt.

Dagelijks twee keer hardlopen

Tweemaal daags hardlopen kan een effectieve manier zijn om meer calorieën te verbranden dan een keer hardlopen, omdat u misschien gemakkelijker twee kortere runs kunt uitvoeren in plaats van één lange run. Als je na je eerste run tijd hebt om te rusten, kun je in je tweede run sneller en langer rennen dan tijdens de tweede helft van een enkele, lange run. Naast het verbranden van meer calorieën, geeft onderzoek uit het juni 2007 nummer van het "Journal of Applied Physiology" aan dat tweemaal daags hardlopen meer vetverbranding bevordert dan eenmaal hardlopen, zelfs als de totale duur van de oefening hetzelfde is.

Gevaren van meerdere runs op een dag

Hoewel tweemaal daags rennen gunstig kan zijn, kan het ook gevaren opleveren. Verwondingen zoals achillespeesontsteking, scheenbeenspalk, knieknie van de loper en iliotibiaal bandwrijvingssyndroom kunnen allemaal het gevolg zijn van te hard of te hard lopen. Je kunt het risico op deze overbelastingsblessures verminderen door rekoefeningen en versterkingsoefeningen voor je quadriceps, hamstrings, iliotibiale band en kuiten. Hardlopen op zachte oppervlakken en het veranderen van je hardloopschoenen om de 500 mijl kan ook nuttig zijn.