Info

Ab Wheel vervangt


Het ab-wiel is een controversieel trainingsapparaat. Ja, het versterkt je buikspieren tegen een goedkope prijs, maar de oefeningen met het ab wheel kunnen meer kwaad dan goed doen. Uw buikkracht moet boven het gemiddelde zijn om het wiel te gebruiken, anders loopt u het risico uw onderrug te overbelasten. Dit kan leiden tot rugpijn. Fabio Comana van de American Council on Exercise merkt ook op dat het wiel geen rem heeft. Als u het wiel te ver uitrolt, kunt u uw rug beschadigen wanneer u probeert het wiel terug te trekken. Als u geniet van de bewegingen op een ab-wiel maar dit apparaat niet bezit, of als u op zoek bent naar een veiligere alternatieve oefening, gebruik een stabiliteitsbal in plaats van het wiel.

Uitrollen

Stap 1

Plaats de stabiliteitsbal op de vloer. Kniel dicht achter de bal met je voeten gebogen en tenen op de vloer.

Stap 2

Plaats uw handpalmen tegen elkaar en laat uw handen op de bal rusten.

Stap 3

Adem in en rol de bal van je af terwijl je je heupen naar de grond laat zakken. Laat de bal je onderarmen oprollen. Laat je armen het enige deel van je lichaam zijn dat de bal raakt. Rol uit totdat je lichaam een ​​rechte lijn vormt van je schouders naar je knieën.

Stap 4

Adem uit en rol de bal naar je toe. Keer terug naar een rechtopstaande knielende positie.

Stap 5

Begin met een set van acht tot 12 herhalingen. Verhoog naar twee of drie sets naarmate je kracht verbetert.

Snoek

Stap 1

Plaats de stabiliteitsbal op de vloer. Plaats je buik op de bal. Strek je armen en plaats je handen op de vloer. Strek je benen en laat je tenen op de vloer rusten.

Stap 2

Loop je handen naar voren terwijl de bal langs je benen rolt. Behoud uw kernstabiliteit. Stop de bal dichtbij je knieën als je een beginner bent. Stop de bal op je voet als je gevorderd bent.

Stap 3

Adem uit en trek je voeten naar je handen. Til je heupen op totdat je heupen recht omhoog van je schouders komen. Houd je knieën op de bal als je een beginner bent. Houd uw voeten op de bal als u gevorderd bent.

Stap 4

Adem in en rol de bal weg van je handen. Ga terug naar een plankpositie met je voeten of knieën op de bal.

Stap 5

Voltooi één set van één tot 12 herhalingen. Verhoog het aantal herhalingen en sets naarmate uw kracht verbetert.

Tip

  • Voeg deze buikoefeningen toe aan uw dagelijkse training. Zorg voor een rustdag tussen de sessies.