Info

Kun je maagvet verliezen op een loopband?

Kun je maagvet verliezen op een loopband?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maagvet is stiekem en hoopt zich geleidelijk op. De slanke, platte buikspieren van je jeugd kunnen gemakkelijk het reservewiel worden van oplopende leeftijd als je niet op de hoogte blijft van je fitnessspel. Hoewel je het rond je middel geparkeerde vet niet ter plaatse kunt verminderen, kan het uitvoeren van regelmatige oefeningen op een loopband een effectief hulpmiddel zijn in een uitgebreid plan om die buik te trimmen.

Buikvet

Buikvet is niet alleen lelijk - het is ook een gevaar voor uw gezondheid. Dit geldt met name voor visceraal vet, dat onder de buikwand ligt en zich rond inwendige organen verzamelt. De American Council on Exercise noemt hypertensie, borstkanker en hoog cholesterol als mogelijke gevaren van teveel visceraal vet. Een verhoogde incidentie van het metabool syndroom, dat bijdraagt ​​aan hart- en vaatziekten en diabetes type 2, is een ander belangrijk risico op het dragen van vet in de taille.

Vet verliezen

Gewichtsverlies is gebaseerd op een eenvoudig principe: het creëren van een calorietekort. Simpel gezegd, verbrand meer calorieën dan u inneemt en u zult afvallen. Een pond vet is gelijk aan 3500 calorieën, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Verminder uw calorie-inname met 500 calorieën per dag en u verliest 1 pond vet in een week. Dit kan effectief worden bereikt door een combinatie van dieet en lichaamsbeweging, met name aerobe oefeningen zoals die op een loopband. Uit een studie van de Duke University uit 2011 bleek dat dit soort oefeningen niet alleen 67 procent meer calorieën verbrandde dan weerstandsoefeningen, maar het was ook het meest effectief in het verminderen van gevaarlijk visceraal vet.

Loopband Training

Om diepe lagen maagvet op een loopband te verbranden, moet je dagelijks 30 tot 60 minuten sporten, volgens de Duke-studie. Trainen op 80 procent van de maximale hartslag werkte het beste voor onderzoeksdeelnemers. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kunt u uw maximale hartslag van 80 procent vinden door uw leeftijd van 220 af te trekken en vervolgens met 0,80 te vermenigvuldigen. Het resultaat zijn de slagen per minuut die u moet proberen te behouden tijdens het trainen op de loopband. Hoofdonderzoeker Cris Slentz, Ph.d. zegt echter dat trainen met een iets minder intensiteit ook effectief is, waarbij vetverlies nog steeds optreedt, maar in een langzamer tempo. Als u met een maximale hartslag van 70 procent wilt trainen, trek dan uw leeftijd af van 220 en vermenigvuldig met 0,70.

Andere factoren

Een echte trimmaag is niet alleen het resultaat van inspanningen op de loopband. Door aerobics te combineren met weerstandsoefeningen, een gezond voedingspatroon, voldoende slaap en stressvermindering, kun je ook de strijd om de buikzwelling winnen. In het bijzonder, weerstandsoefeningen die twee keer per week worden uitgevoerd, helpen je extra vet te verbranden, terwijl spieren en botten worden versterkt, zegt Harvard Medical School. Het eten van een dieet met magere eiwitten zoals gebakken, huidloze vis en kip, en complexe koolhydraten zoals volle granen, fruit en groenten, zal ook bijdragen aan een slanker, gezonder lichaam.