Info

Kun je buikvet verliezen op een Spin Bike?


Een spinfiets is een soort stationaire cyclus waarmee je buitenritten kunt simuleren zonder de elementen te trotseren. U kunt een krachtige training krijgen door de spanning aan te passen met een draai aan een knop of aan een hendel om winderige omstandigheden, heuvels en ander variërend terrein te simuleren. Indoor fietslessen staan ​​bekend als een hoge intensiteit en helpen je veel calorieën te verbranden, wat kan helpen bij het afvallen. Trappen alleen is waarschijnlijk niet voldoende om uw tailleband te verkleinen, maar het kan - zoals elke oefening - helpen in combinatie met andere strategieën voor gewichtsverlies.

Over buikvet

Extra vet rond je buik vormt een risico voor een aantal ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes type 2, beroerte en sommige vormen van kanker. Buikvet bestaat meestal uit visceraal vet, dat diep in je buik ligt en je interne organen omhult terwijl het chemicaliën afscheidt die ontstekingen veroorzaken. Buikvet bestaat ook gedeeltelijk uit oppervlakte- of onderhuids vet dat net onder de huid ligt. Onderhuids vet is onaantrekkelijk maar is over het algemeen niet zo gevaarlijk als visceraal vet.

De buik verliezen met oefening

Visceraal buikvet reageert op klassieke gewichtsverliesmaatregelen - met name een gezond, portiegestuurd dieet en lichaamsbeweging. Je kunt je buikvet niet specifiek richten op verlies - als je gewicht verliest, val je overal af, ook rond je buik. Een studie gepubliceerd in het novembernummer van 'Geneeskunde en wetenschap in sport en lichaamsbeweging' toonde aan dat intense cardiovasculaire oefeningen minstens drie keer per week gedurende 16 weken werden gedaan, naast twee extra dagen lichtere cardiovasculaire oefeningen, zwaarlijvige vrouwen hielpen bij het verminderen van algeheel buikvet meer dan oefening consequent uitgevoerd met een lichtintensiteit. Intense oefening, volgens de studie, bestond uit een sessie van een uur dat ongeveer 400 calorieën verbrandde.

Binnen fietsen

Volgens Spinning.com, de officiële webpagina voor het Spinning-programma, verbrand je tussen de 400 en 600 calorieën in een klas van 40 minuten. Deze calorieverbranding kan bijdragen aan een algeheel calorietekort dat u zal helpen gewicht te verliezen, inclusief buikvet. U kunt echter niet garanderen dat het gebruik van een indoorfiets u zal helpen om af te vallen. Je kunt gemakkelijk alle calorieën die je verbrandt opeten met een chique koffiedrank, een koekje en een frisdrank. Controleer ook uw intensiteitsniveau tijdens het rijden. Als je je hart niet sneller voelt kloppen, je adem zwaarder wordt en wat zweet begint te vormen - je werkt waarschijnlijk niet op een punt dat aanzienlijke calorieën verbrandt.

Strategie

Het opnemen van indoor cycling in je gewichtsverlies routine is een begin, maar neem ook andere maatregelen om gewicht te verliezen. Het helpt ook om je portiegroottes te bekijken en volle granen, magere eiwitten en bladgroenten te kiezen boven witte bloem, suiker, verzadigde en transvette voedingsmiddelen en bewerkte producten. Inclusief krachttraining samen met je fietsen helpt je bij het opbouwen van spiermassa, wat je metabolisme een boost geeft. Het trekt ook de spieren onder je buikvet aan, dus als je je buik verliest, zie je er strakker uit.