Info

Hoe beïnvloeden de buikspieren de lichaamshouding?


De buikspieren zijn een groep van zes spieren die zich rond het midden van je lichaam wikkelen van de ribbenkast tot het bekken. Deze spieren zijn belangrijk voor de gezondheid van uw lichaam, omdat ze helpen bij alles, van ademhalen en lopen tot het ondersteunen van een juiste houding en uitlijning van uw wervelkolom. Zonder gezonde buikspieren die uw houding ondersteunen, kan uw lichaam niet goed functioneren. Na verloop van tijd kan het zijn dat zelfs basistaken steeds moeilijker worden.

Transversus Abdominis

De dwarse buik is de diepste buiklaag die het meest verbonden is met de houding en wikkelt zich rond de romp als een rugsteunriem. Een studie uitgevoerd door Paul Hodges en Carolyn Richardson, gepubliceerd in het "Journal of Spinal Disorders", constateert een directe correlatie tussen de sterkte van de dwarse spier en zijn vermogen om de wervelkolom te stabiliseren en de rug en het bekken te beschermen tegen letsel. Volgens corrigerende oefening Kinesioloog David Grisaffi kan het gebrek aan kracht in deze spier de uitlijning van het bekken veranderen en uiteindelijk de lichaamshouding veranderen. De plankhouding kan je helpen deze spier te versterken. Ga op je buik liggen met je ellebogen en tenen op de grond om je gewicht te ondersteunen. Strek je rug, trek de buikspieren in en til je lichaam 30 tot 60 seconden van de vloer.

Interne obliques

Ten tweede, alleen na de dwarse buikspieren, zijn de interne obliques ook nauw verbonden met de houding. De interne obliques bevinden zich aan elke kant van de romp en vormen de op een na diepste buiklaag en helpen bij de rotatie van de romp naast de zijwaartse flexie van de wervelkolom, die optreedt wanneer je in de taille buigt en je bovenlichaam naar één kant leunt. De obliques helpen het lichaam ondersteunen en beschermen tegen verwondingen tijdens deze bewegingen. Houd je interne obliques sterk met enkele basale ab crunches. Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd en til je romp langzaam op en neer, uitademend als je omhoog komt en inhaleer terwijl je naar beneden gaat voor minstens 30 herhalingen

Rugpijn

De buikspieren zijn zo nauw verbonden met de houding, slechte buikkracht kan bijdragen aan chronische rugpijn door de onderrug te dwingen harder te werken en een onstabiele kern te compenseren. Bovendien kunnen zwakke buikspieren de maag uitsteken en de uitlijning van de wervelkolom beïnvloeden. Demonstreer dit zelf door rechtop te staan ​​met je rug en je buikspieren los te maken totdat alles hangt. Merk op hoe je onderrug ongemakkelijk bogen. Trek je buikspieren strak aan en voel hoe je wervelkolom correct uitlijnt.

Aanvullende problemen

Naast rugpijn als gevolg van een slechte houding, kunt u pijn in uw lichaam ervaren als gevolg van zwakke buikspieren. Een verkeerd uitgelijnde wervelkolom kan leiden tot subluxaties, waarbij individuele wervels op hun plaats vallen langs het ruggenmerg. Deze subluxaties kunnen interfereren met het complexe zenuwstelsel over de lengte van het ruggenmerg en kunnen overal in het lichaam pijn of ongemak veroorzaken, merkt de World Chiropractic Alliance op.