Info

Kan de morbide zwaarlijvige gewicht verliezen zonder chirurgie?


Voor velen die lijden aan morbide obesitas, lijken chirurgische procedures zoals maagomleidingschirurgie en maagbanden de enige beschikbare opties om significante hoeveelheden gewicht te verliezen. Er zijn echter andere opties die kunnen werken; individuen zoals David Smith uit Phoenix, Arizona, bewijzen dat het mogelijk is. Smith verloor meer dan 400 pond door voeding en lichaamsbeweging met behulp van een persoonlijke trainer, en ontving uiteindelijk zelf certificering als trainer.

Morbide obesitas

Volgens de Obesity Action Coalition treedt ernstige of morbide obesitas op wanneer een persoon een body mass index score van 40 of meer bereikt of 100 pond of meer te zwaar is; een lagere BMI of gewicht kan ook in aanmerking komen als het individu bepaalde medische aandoeningen heeft, zoals diabetes of hypertensie. Zodra een persoon het punt van morbide obesitas bereikt, neemt zijn kans op aan obesitas gerelateerde ziekten aanzienlijk toe. Het verliezen van dit gewicht kan moeilijk zijn zonder chirurgie; het San Francisco Medical Center van de Universiteit van Californië schat dat minder dan 5 procent van de morbide zwaarlijvige personen die proberen af ​​te vallen zonder chirurgie geen significant gewichtsverlies zien.

Dieet en voeding

Afvallen vereist dat u minder calorieën binnenkrijgt dan u dagelijks uitgeeft door middel van lichaamsbeweging en andere dagelijkse activiteiten. Het creëren van een tekort van 3500 calorieën is gelijk aan het verliezen van 1 pond vet. Artsen en voedingsdeskundigen die met een morbide zwaarlijvige persoon werken, kunnen hem een ​​van twee soorten caloriebeperkende diëten geven om de snelheid waarmee hij gewicht verliest te verhogen zonder zijn basisvoedingsbehoeften op te offeren. Caloriearme diëten proberen de calorie-inname te verminderen tot tussen 500 en 1.000 calorieën minder dan het lichaam van de dieter verbrandt elke dag, wat resulteert in het verlies van maximaal 2 pond per week. De arts kan in sommige gevallen ook een caloriearm dieet proberen; deze diëten bevatten slechts 400 tot 800 calorieën per dag en bestaan ​​uit eiwitrijke, vetarme vloeistoffen.

Oefening

Oefening speelt een belangrijke rol bij het verliezen en afvallen. Oefening voorkomt dat het lichaam zijn metabolisme vertraagt ​​als reactie op een lagere calorie-inname en verbrandt ook extra calorieën, waardoor het essentieel is voor grootschalig gewichtsverlies zonder chirurgie. Een morbide zwaarlijvige persoon kan echter moeite hebben met oefenen, vooral als zijn obesitas ernstig genoeg is dat het zijn gewrichten belast wanneer hij staat en zijn mobiliteit beperkt. Klinische richtlijnen vastgesteld door het National Heart, Lung and Blood Institute bevelen aan dat oefeningen langzaam worden geïntroduceerd en in de loop van de tijd intensiever worden, waarbij oefeningen met weinig impact, zoals zwemmen of wandelen, een goed uitgangspunt zijn voor lichamelijke activiteit.

Doelen en motivatie

Het stellen van doelen is essentieel voor het succes van niet-chirurgisch gewichtsverlies bij morbide obesitas. Het werken aan zowel tussentijdse als algemene doelen maakt het gemakkelijker om gewichtsverlies voor te stellen, waarbij de tussentijdse doelen fungeren als mijlpalen voor gewichtsverlies die gemakkelijker te bereiken zijn op de weg naar groot gewichtsverlies. Het bijhouden van een dagboek om af te vallen, het onderhouden van een sociaal ondersteunend netwerk van familie of vrienden en het belonen van positief gedrag kan mensen met morbide obesitas helpen om deze doelen te bereiken. Chris Powell, de persoonlijke trainer die David Smith hielp om meer dan 400 pond te verliezen, raadde een algemeen doel van het gewichtsverlies van 401 pond aan om het realistischer te laten lijken; het extra pond in het doel van Smith reed het punt dat elk pond telt wanneer het probeert af te vallen.

Chirurgische overwegingen

Zelfs als iemand die morbide zwaarlijvig is een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest zonder chirurgie, kunnen andere chirurgische procedures nodig zijn. Bij het verliezen van een grote hoeveelheid gewicht kan een operatie nodig zijn om overtollige huid te verwijderen; het kostte twee afzonderlijke operaties om 23 pond overtollige huid van David Smith te verwijderen zodra hij zijn gewicht verloor. Andere operaties kunnen ook nodig zijn, vooral als orgaanschade is opgetreden als gevolg van obesitas of de poging om gewicht te verliezen zonder maagbypass of maagbandchirurgie mislukt. Zelfs als een operatie onvermijdelijk is, moeten er echter dieet- en levensstijlveranderingen worden doorgevoerd om het gewicht permanent weg te houden.