Info

Kan achteruit trappen op een elliptische trainer je buikspieren aanspannen?


De elliptische trainer werd geïntroduceerd in 1995 en heeft een effectieve cardiovasculaire intensiteit met verminderde impact. Door de armpalen te gebruiken en achteruit te rennen op je elliptische trainer, kun je je richten op extra kernspieren. Als u begrijpt hoe u uw routine veilig kunt variëren, kunt u zich richten op uw buik- en rugspieren om uw fitnessdoelen te bereiken en uw risico op rugpijn of spiertrekkingen te verminderen.

Buikspieren gebruikt met voorwaartse beweging

Je buikspieren zijn gericht met de traditionele, voorwaartse beweging van de elliptische trainer. Naarmate je been vordert van achter je lichaam te zitten en voor je gaat, worden je buikspieren, met name de bekkenspieren, geactiveerd om je been naar voren te brengen. Daag je buikspieren verder uit door je buikspieren aan te spannen tijdens het gebruik van de elliptische trainer, zorg ervoor dat je je adem niet inhoudt of je ademhaling beperkt.

Trunk Muscles Activated with Backwards Running

Wanneer u achteruit beweegt op uw elliptische trainer, zult u uw rug- en bilspieren trainen met verhoogde intensiteit tijdens de krachtfase van de beweging. Dit is wanneer uw gluteusspieren werken om uw voeten naar uw rug te brengen. Naarmate uw voet naar voren beweegt, moeten uw rugspieren concentrisch samentrekken om uw houding en balans te beheersen, wat kan helpen om ze te versterken. Je kunt je hamstrings ook richten op de achterkant van je dijen door achteruit te gaan.

De armpalen gebruiken

Grijp de beweegbare armpolen vast om uw bovenbuikspieren, schuine buikspieren en midden-rugspieren te activeren. Laat je armen en benen bewegen, maar probeer je romp niet te bewegen. Je bovenste buikspieren en midden-rugspieren zullen hard werken om je te helpen de juiste vorm en houding te behouden terwijl je je armen en benen tegelijkertijd beweegt.

Crosstraining

Cross-training is de meest effectieve manier om je buik- en rugspieren te trainen. Door oefeningen toe te voegen zoals abdominale crunches, het vasthouden van de plank en weerstand tegen rotatie van de romp, kunt u uw rompspieren sneller laten afstellen dan door alleen de elliptische trainer te gebruiken. Door spiervezels aan deze zones toe te voegen, kunt u ook in die gebieden meer vet verbranden, waardoor u uw maagomtrek kunt verminderen.

Middelen